Αλλαγές σε ηλεκτρονικές αποδείξεις και τεκμήρια

Σταϊκούρας: Έρχεται ολοκληρωμένο πακέτο για τις φορολογικές δηλώσεις

Ολοκληρωμένο πακέτο αλλαγών, που θα αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις, προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον Σκάι, θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και ανάμεσα στις αλλαγές θα περιλαμβάνονται:

-    προσαρμογές στα τεκμήρια για όσους είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται δραστικά το 2020 λόγω της πανδημίας ώστε να φορολογηθούν με βάση τα τεκμαρτά εισοδήματα τους

Lockdown: Ανοικτά όλα τα σενάρια για σχολεία, εστίαση και Πάσχα

-    προσαρμογή για όσους δεν έπιασαν το ελάχιστο όριο του 30% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις λόγω της αναγκαστικής μείωσης της κατανάλωσης λόγω των lockdown της οικονομίας

Ο κ. Σταϊκούρας δε θέλησε να πάρει θέση για το εάν θα δοθούν περισσότερες δόσεις για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων) και τον φόρο εισοδήματος, όπως έγινε το 2020.

Τα 7 + 1 μέτρα στήριξης για εστίαση, λιανεμπόριο και κλειστές επιχειρήσεις

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η πορεία της οικονομίας θα είναι πολύ καλύτερη το 2021, σε σχέση με το 2020, ενώ είπε πως έρχονται θετικά μηνύματα από τους φορείς της αγοράς και ειδικά τον τουρισμό,

«Τα δημόσια οικονομικά αντέχουν γιατί έχουμε κάνει νοικοκυρεμένη χρήση των ταμείων της χώρας, ενισχύοντας το συστηματικά με επιτυχημένες εκδόσεις χρέους », σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένας φόβος για επιβολή μέτρων λιτότητας, απαντώντας στο εάν τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, κατά τη διαχείριση της πανδημίας, μπορεί αν οδηγήσουν σε νέο μνημόνιο.

Τέλος, στο ενδεχόμενο να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους η ενίσχυση από 1000 έως και 4000 ευρώ που ανακοινώθηκε την Δευτέρα, τόνισε ότι το οικονομικό επιτελείο αναζητεί πόρους από το ΕΣΠΑ για να μπορεί να ενισχύσει τους κλάδους που έχουν χτυπηθεί από την κρίση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top