Μειωμένα ενοίκια: Ποιοι ιδιοκτήτες θα επιστρέψουν τις αποζημιώσεις

Έρχονται εκτεταμένες διασταυρώσεις από την ΑΑΔΕ

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για το νέο «πακέτο» στήριξης τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Σε εκτεταμένες διασταυρώσεις στοιχείων για τις αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων, που έλαβαν για το «κούρεμα» των ενοικίων, θα προχωρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή σχετική νομοθετική διάταξη, που θα προβλέπει την επιστροφής της αποζημίωσης, για όσους ιδιοκτήτες διαπιστωθεί ότι την έλαβαν παρατ΄θπως.

«Για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, θα θεσπιστεί πλαίσιο για την επιστροφή στο Δημόσιο αποζημιώσεων που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ενοίκια: Ποιοι θα πάρουν διπλή αποζημίωση τον Απρίλιο

Αν και οι διασταυρώσεις θα αφορούν όλο το διάστημα που οι επιχειρήσεις κατέβαλαν μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια (δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020), το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις πληρωμές που θα γίνουν το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου. Και αυτό καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε διπλή πληρωμή με βάση τη δήλωση COVID Φεβρουαρίου.

Στην περίπτωση, μάλιστα, που διαπιστωθεί δόλος, δεν αποκλείεται να επιβληθούν και πρόστιμα. 

Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή διπλής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων τόσο για τον Φεβρουάριο όσο και για τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, για τον μήνα Μάρτιο, και για μισθώσεις που έχουν συναφθεί μέχρι την 31η/1/2021, θα διενεργηθεί προκαταβολή αποζημιώσεων με βάση τη δήλωση COVID Φεβρουαρίου, εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Γέφυρα 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δανείων

1.    Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

2.    Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

3.    Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Μάρτιο.

4.    Να έχει υποβληθεί, για τις μισθώσεις αυτές, δήλωση COVID τον Φεβρουάριο.

5.    Να πληρούνται οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top