Αυξήσεις σε προϊόντα και καύσιμα φέρνει το «φρακάρισμα» στο Σουέζ! 

«Έμφραγμα» στο παγκόσμιο εμπόριο από την κλειστή διώρυγα

Το video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τα προβλήματα στο παγκόσμιο εμπόριο από την κλειστή διώρυγα του Σουέζ 

«Έμφραγμα» στο παγκόσμιο εμπόριο έχει προκαλέσει το τεράστιο φορτηγό πλοίο, που έχει φράξει εδώ και τέσσερις ημέρες τη διώρυγα του Σουέζ. Πάνω από 160 πλοία περιμένουν στην ουρά για να περάσουν. 

Σουέζ: Μέρες ή εβδομάδες μπορεί να χρειαστούν για την αποκόλληση του πλοίου

Τα ναύλα για τις μεταφορές πετρελαίου με τάνκερ σχεδόν διπλασιάσθηκαν αυτή την εβδομάδα, καθώς το γιγαντιαίο πλοίο παραμένει καθηλωμένο.  

Οι προσπάθειες για τη μετακίνηση του 400 μέτρων μήκους πλοίου, που είναι καθηλωμένο από την Τρίτη, ενδέχεται να κρατήσουν εβδομάδες. 

Τάνκερ προσάραξε κι έκλεισε τη Διώρυγα του Σουέζ - Τι συνέβη 

Οι  αναλυτές περιμένουν μία μεγαλύτερη αύξηση των ναύλων για τα μικρότερα τάνκερ και τα προϊόντα πετρελαίου, όπως τη νάφθα και τις εξαγωγές ορυκτών καυσίμων από την Ευρώπη στην Ασία, εάν η διώρυγα παραμείνει κλειστή για εβδομάδες.

To κόστος της ναύλωσης προϊόντων, όπως βενζίνης και ντίζελ, από το ρωσικό λιμάνι του Τουάπσε στη Μαύρη Θάλασσα στη Νότια Γαλλία αυξήθηκε από 1,49 δολάρια ανά βαρέλι στις 22 Μαρτίου στα 2,58 δολάρια στις 25 Μαρτίου, μία αύξηση 73%, σύμφωνα με το Refinitiv.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top