Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Από πότε θα ισχύσουν

Πώς θα κάνετε άρση ακινησίας

Τη δυνατότητα άρσης ακινησίας, για τα οχήματα, των οποίων κατατέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας για το 2021, ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον Σκάι

Τη δυνατότητα άρση ακινησίας οχημάτων και της πληρωμής τελών κυκλοφορίας με το μήνα θα έχουν οι ιδιοκτήτες, που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας, με ρύθμιση, που θα φέρει σύντομα το υπουργείο Οικονομικών.

Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από τον Μάιο, δίνοντας τη δυνατότητα σε περίπου 130.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, που τα έθεσαν σε ακινησία, να τα κυκλοφορήσουν και πάλι στους δρόμους. 

Τα τέλη θα πληρωθούν αναλογικά, για τους μήνες του χρόνου, που απομένουν, χωρίς προσαύξηση, όπως είχε συμβεί παλαιότερα, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, πριν από λίγες ημέρες.

Σταϊκούρας: Μέσα στην εβδομάδα οι πληρωμές της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6

Σταϊκούρας: Σειρά ενεργειών για τη στήριξη των δανειοληπτών

Έτσι, παραδείγματος χάριν, εάν κάποιος επιλέξει να κυκλοφορήσει και πάλι το όχημά του από τον Μάιο θα πληρώσει τα 8/12 του ποσού, που αναλογεί στο όχημά του. Για τέλη κυκλοφορίας 240 ευρώ για ολόκληρο το 2021, θα πληρώσει 160 ευρώ για να κυκλοφορήσει από τον Μάιο και μετά.

Υπενθυμίζεται πως τα πρόστιμα για όσους κυκλοφορήσουν το όχημά τους, ενώ κατέθεσαν πινακίδες, είναι τσουχτερά.

Ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ με επιπλέον καταβολή των ποσού ίσου με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Σε περίπτωση υποτροπής, δηλαδή εάν το κάνετε για δεύτερη φορά την παράβαση, το πρόστιμο τριπλασιάζεται και ανεβαίνει στα 30.000 ευρώ, με παράλληλα αφαιρείται η άδεια οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος για 3 χρόνια!

Πώς θα γίνεται η άρση της ακινησίας

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος με αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) .

Στη συνέχεια, αφού καταβάλουν τα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης, θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Πρέπει να επισημανθεί, όμως, ότι η άρση της ακινησίας των οχημάτων θα μπορεί να γίνει μόνο μια φορά εντός του έτους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top