Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Έρχονται από τον Μάιο

Περίπου 130.000 οχήματα σε ακινησία

οχήματα στην εθνική οδό

Την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον… μήνα φαίνεται πως προετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο, δίνοντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να επαναφέρουν σε κυκλοφορία τα ΙΧ τους, από τον Μάιο και όχι από τον Ιούνιο όπως έγινε το 2020.

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Έρχεται πληρωμή με τον μήνα

Σκοπός είναι να διευκολυνθούν οι πολίτες, που θα χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για διάστημα μικρότερο του έτους, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθούν τα κρατικά έσοδα από την άρση ακινησίας οχημάτων, για τα οποία σε διαφορετική περίπτωση δε θα καταβάλλονταν τέλη κυκλοφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας: Οι τρεις τρόποι πληρωμής

Οι ιδιοκτήτες των ΙΧ που έχουν βγάλει τα οχήματά τους σε ακινησία υπολογίζονται σε περίπου 130.000. Με τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, θα μπορούν να πληρώσουν αναλογία του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ανάλογα με τους μήνες που σκοπεύον να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος θέλει να κινήσει και πάλι το όχημά του από τον Ιούλιο μέχρι το τέλος του χρόνου, τότε θα πληρώσει τα μισά τέλη. 

Παράλληλα, λόγω της πανδημίας αναμένεται να δοθεί και φέτος η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να μπορέσουν να κινήσουν τα οχήματά τους, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top