Αποδείξεις: Δε θα ισχύσει το όριο του 30% για το 2020

Σκυλακάκης: Εάν πάμε σε νέο lockdown, θα είναι πολύ κοστοβόρο

«Οι επόμενοι 2-3 μήνες είναι κρίσιμοι. Αν πάμε σε νέο lockdown, είναι πολύ κοστοβόρο», τόνισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας για τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης, που προκαλεί η πανδημία, και τα δημοσιονομικά της χώρας.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού «έχει υποστεί δυσανάλογο πλήγμα» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των τεκμηρίων, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση λειτουργεί με δικαιοσύνη και λογική».

Παράλληλα, είπε πως δε θα ισχύσει για τις φορολογικές δηλώσεις του 2020 η υποχρέωση για συγκέντρωση ηλεκτρονικών αποδείξεων στο 30% του εισοδήματος.

Ενοίκια Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου: Ποιες επιχειρήσεις απαλλάσσονται

Ο κ. Σκυλακάκης παραδέχθηκε ότι έχει υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή των ενοικίων από το κράτος και είπε πως:

- τα ενοίκια του Νοεμβρίου θα καταβληθούν τώρα

- τα ενοίκια του Δεκεμβρίου θα πληρωθούν τον Φεβρουάριο

- τα ενοίκια του Ιανουαρίου θα καταβληθούν τον Μάρτιο.

Παράταση 75 ημερών για την εξόφληση επιταγών

Lockdown: Επιδότηση επιχειρήσεων για φως, νερό, ενοίκιο και τηλέφωνο

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στις εκκρεμείς συντάξεις, επισημαίνοντας πως υπάρχουν οι πόροι για τις 300.000 συντάξεις, που είναι σε εκκρεμότητα.

Lockdown: Ποιοι και μέχρι πότε προστατεύονται από απολύσεις

«Υπάρχει δημοσιονομική ασφάλεια, αλλά είμαστε ένα χρόνο τώρα, που πιεζόμαστε. Έχουμε δώσει 24  δισ. ευρώ σε σχέση με τα διαθέσιμα, έχουμε δανειστεί 24 δισ. μόνο το 2020. Θα έχουμε πρόβλημα το 2021 και γι’ αυτό πρέπει ο καθένας να κάνει ό,τι μπορεί, γιατί η υγειονομική κρίση γίνεται οικονομική», σημείωσε.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top