Παράταση 75 ημερών για την εξόφληση επιταγών

Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες, που αντιμετωπίζουν θέμα ρευστότητας εν μέσω lockdown, δίνει το υπουργείο Οικονομικών με το «πάγωμα» των επιταγών.

Με διάταξη, που υπάρχει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπονται προθεσμίες δύο ταχυτήτων για την εξόφληση τους, δίνοντας παράταση 45 και 75 ημερών.

Για ποιους παγώνουν οι επιταγές για 75 ημέρες

Για όσα αξιόγραφα εμφανίστηκαν από τις 2-1-2021 έως τις 25-1-2021, προβλέπεται ότι δεν καταχωρίζονται στον «Τειρεσία», εάν εξοφληθούν εντός 75 ημερών από τη σφράγιση ή τη λήξη τους.

Ενοίκια Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου: Ποιες επιχειρήσεις απαλλάσσονται

Παράλληλα, για τα αξιόγραφα που θα έχουν ημερομηνία εμφάνισης, λήξης ή πληρωμής από τις 25-1-2021 και έως τις 28-2-2021, οι προθεσμίες αυτές θα ανασταλούν κατά 75 ημέρες.

Η ρύθμιση αφορά:

(α) επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή και των οποίων η δραστηριότητα εμπίπτει στους ΚΑΔ που θα καθοριστούν,

Lockdown: Επιδότηση επιχειρήσεων για φως, νερό, ενοίκιο και τηλέφωνο

(β) επιχειρήσεις που έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία του κορονοϊού, η δραστηριότητά τους εμπίπτει στους ΚΑΔ που θα καθοριστούν και εμφανίζουν κύκλο εργασιών μειωμένο κατά τουλάχιστον 40% για την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2019, καθώς και

(γ) νέες επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί μετά την 1η-1-2020, με μοναδική προϋπόθεση να εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Για ποιους παγώνουν οι επιταγές για 45 ημέρες

Για όσα αξιόγραφα είχαν ημερομηνία εμφάνισης από 18-11-2020 έως 31-12-2020 και καλύπτονταν από το μέτρο της αναστολής των προθεσμιών λήξης ή πληρωμής τους κατά 75 ημέρες, θα προβλεφθεί η παράταση της αναστολής των εν λόγω προθεσμιών κατά επιπλέον 45 ημέρες.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top