Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για τις αναστολές Ιανουαρίου

Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Κουμπαράς

Από σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, ξεκινά η διαδικασία των δηλώσεων για το επίδομα 534 ευρώ για αναστολή συμβάσεων εργασίας για τον Ιανουάριο.

Η διορία για τις δηλώσεις είναι έως τις 31 Ιανουαρίου.

Δάνεια έως 50.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις με 90% εγγύηση του Δημοσίου

Οι δηλώσεις υποβάλλονται ανάλογα με τα τοπικά, τα κλαδικά και το εθνικό lockdown, καθώς οι επιχειρήσεις υποβάλλουν μια δήλωση για την περίοδο που είναι κλειστές με κρατική εντολή και δεύτερη δήλωση για την περίοδο που είναι ανοιχτές αλλά πληττόμενες. 

Οι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν τα 534 ευρώ για τον Ιανουάριο μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου.

Δεδομένου ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα και οι αποφάσεις για το άνοιγμα ή κλείσιμο κλάδων και επιχειρήσεων λαμβάνονται ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών, οι λίστες με τους κλειστούς και πληττόμενους ΚΑΔ διαμορφώνονται ανά εβδομάδα και προς το παρόν για την περίοδο 18 – 25 Ιανουαρίου.

Στην δήλωση για την περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις είναι κλειστές με κρατική εντολή το σύνολο των εργαζομένων δηλώνεται υποχρεωτικά σε αναστολή σύμβασης. Αντίθετα, στην δήλωση για την περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις λειτουργούν αλλά πλήττονται, οι εργοδότες επιλέγουν ποιους και πόσους εργαζόμενους θα δηλώσουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top