Lockdown: Νέα μέτρα ανακούφισης για επιχειρήσεις που πλήττονται

Τι είπε στο Star ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και την επανεκκίνηση της οικονομίας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Lockdown: Πότε θα ανοίξει η εστίαση

Ανέφερε τη σημασία της τήρησης των μέτρων τόσο από τους επαγγελματίες όσο και από τον κόσμο και τόνισε ότι όλοι μας πρέπει να δείξουμε ατομική ευθύνη. 

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, αυτό που θα καθορίσει τη διάρκεια του ανοίγματος των καταστημάτων είναι το επιδημιολογικό φορτίο της κάθε περιοχής αλλά και η τήρηση των μέτρων. «Στην αρχή θα επιβάλλουμε πρότιμα στα καταστήματα που δε θα τηρήσουν τα μέτρα, στη συνέχεια όμως θα προχωρήσουμε σε κλείσιμο» τόνισε. 

Δε θα ανοίξουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής στις «κόκκινες» περιοχές

Μάλιστα σημείωσε ότι θα γίνουν συζητήσεις με τους επιδημιολόγους, αλλά δεν είναι γνωστό αν θα μπορέσει να ανοίξει κάτι άλλο από την επόμενη εβδομάδα. 

Νέα μέτρα ανακούφισης για επιχειρήσεις που πλήττονται

Όσον αφορά στους επιχειρηματίες και τους υπαλλήλους, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «δε θα σταματήσουν τα μέτρα στήριξης».

«Υπάρχει μια δέσμη μέτρων όπως η πέμπτη αντιστρεπτέα προκαταβολή, η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου με την καταβολή των ποσών. Έρχεται και η έκτη που θα είναι τον Μάρτιο και θα λάβει υπόψη τη μείωση του τζίρου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου» είπε.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Παράταση για αιτήσεις λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος

«Πολύ σύντομα θα έχουμε μια δυνατότητα δανειοδότησης των πολύ μικρών επιχειρήσεων που θα κυμανθεί μεταξύ 30.000 και 50.000 ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου 90%. Στη συνέχεια, θα έχουμε επιδότηση των τόκων των ενήμερων δανείων για τρεις μήνες όπως έγινε το καλοκαίρι» σημείωσε.

«Τον Μάρτιο θα έρθει το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ για επιχειρηματικά δάνεια, το οποίο θα τρέξει για εννέα μήνες» είπε τέλος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top