Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Παράταση για αιτήσεις λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος

Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Δείτε τι είπε προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6

Ολιγοήμερη παράταση για όσους θέλουν να ενταχθούν στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος από τον εμπορικό κόσμο, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρατάθηκε έως την προσεχή Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021.

Παράλληλα, σε περίπτωση λαθών, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport) για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, έως τις 19 Ιανουαρίου 2021.

Το ενδιαφέρον για τη χρηματοδοτική ενίσχυση των επιχειρήσεων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς – σύμφωνα με τα στοιχεία της  Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) - μέχρι σήμερα, 611.524 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Στις 25 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 προς τους δικαιούχους του προγράμματος, με το ελάχιστο ποσό της ενίσχυσης να ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει το τελικό ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος, ενώ έχει διευκρινίσει δεν υπάρχει συμψηφισμός με την ενίσχυση που ενδεχομένως έχει ληφθεί από τον προηγούμενο κύκλο.

Όσοι δικαιούχοι έχουν λάβει μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση από τον προηγούμενο κύκλο, αυτή θα ενσωματωθεί στον αλγόριθμο με βάση τον οποίο θα υπολογιστεί και το τελικό ύψος της ενίσχυσης που θα λάβουν μέσω του 5ου κύκλου του προγράμματος.

Σταϊκούρας: Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 ακόμη και αν ανοίξει η αγορά

Υπενθυμίζεται ότι εντός του Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει ο 6ος κύκλος της  Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο επόμενος γύρος των κρατικών δάνειων θα υλοποιηθεί ανεξάρτητα με το εάν θα έχει ανοίξει πλήρως η αγορά.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top