Σταϊκούρας: Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 ακόμη και αν ανοίξει η αγορά

Προς παράταση οι προθεσμίες πληρωμής για επιταγές

Σχέδιο για νέα παράταση στις προθεσμίες πληρωμής επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων, που έληγαν τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο και ήδη είχαν παραταθεί για 75 μέρες, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τόνισε ο Xρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Mega, νέα νομοθετική διάταξη θα δίνει 75 ημέρες διορία και για τις επιταγές, που θα λήγουν μέσα στον Ιανουάριο.

Η παράταση στις προθεσμίες θα αφορά τόσο τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή (είτε λειτουργούν μέσω e-shop, είτε με click away εφόσον αποφασιστεί να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο εντός του μήνα), όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Στόχος να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 18 Ιανουαρίου με click in shop

Προϋπόθεση θα είναι να καταγράφεται μείωση τζίρου άνω του 50% την περίοδο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 ακόμη και αν ανοίξει η αγορά

Ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι υπάρχει πρόβλεψη για 6η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, η οποία θα δοθεί μέσα στον Μάρτιο.

Όπως είπε, θα δοθεί λαμβάνοντας υπόψιν την εικόνα της οικονομίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ανεξάρτητα από τις επιλογές που θα γίνουν στον υγειονομικό τομέα.

Μείωση ενοικίου: Ποιοι δικαιούνται «κούρεμα» 100% και ποιοι 40%

«Η οικονομία θα πρέπει να συνεχίσει να κινείται μέχρι να επιστρέψει η κανονικότητα» υπογράμμισε.

Αναφορικά με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταβληθεί στο σύνολό της εντός του Ιανουαρίου.

Σχετικά με τους συμψηφισμούς για τη μείωση ενοικίου, ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως την ερχόμενη Δευτέρα θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τον Νοέμβριο.

Αντέχει η οικονομία της χώρας ένα τρίτο κύμα πανδημίας; «Το μέχρι πότε φτάνουν είναι ένα ερώτημα το οποίο δεν μπορεί να απαντηθεί, διότι εξαρτάται από το πώς εξελιχθεί η οικονομία και πότε θα βγούμε στις αγορές. Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης είχαμε ταμειακά διαθέσιμα 37,5 δισ. ευρώ και σήμερα έχουμε 32,1 δισ. ευρώ. Προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία και την κοινωνία. Χρειάζεται χρόνο η επιστροφή στην κανονικότητα» είναι η απάντηση του υπουργού Οικονομικών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top