«Ένεση» ρευστότητας 1,5 δις ευρώ σε επιχειρήσεις- επαγγελματίες

«Πάγος» στις επιταγές-Ανάσα στην αγορά

Παράταση ως την Τρίτη, δίνει το υπουργείο Οικονομικών στις αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, η οποία έχει προκαλέσει σεισμό στην πλατφόρμα του Taxis. 

«Φωτιά» έχει πάρει η πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα 5, καθώς υποβάλλονται περίπου 10.000 αιτήσεις την ώρα! Το ισχυρότερο κίνητρο είναι ότι το 50% αυτών των ενισχύσεων είναι επιχορήγηση και όχι δάνειο, ενώ και αυτήν τη φορά δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις θα πάρουν τουλάχιστον 1.000 ευρώ. Με δεδομένη τη μεγάλη ζήτηση, το υπουργείο Οικονομικών σκέπτεται να βάλει πλαφόν 100.000 ευρώ ενίσχυσης ανά επιχείρηση προκειμένου να μοιραστεί πιο δίκαια το 1,5 δισ ευρώ. Υπολογίζεται ότι “ζεστό” χρήμα θα πάρουν τουλάχιστον 400.000 επιχειρήσεις, με ομπρέλα προστασίας για τους εργαζόμενους τους ως τον Ιούνιο. 

Αναδρομικά κληρονόμων: Πότε θα καταβληθούν

«Πάγος» στις επιταγές-Ανάσα στην αγορά


 Η αγορά παίρνει βαθιά ανάσα και με το πάγωμα των επιταγών Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου κατά 75 ημέρες. Επιπλέον, η αναστολή των επιταγών του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, παρατείνεται κατά 45 ημέρες. Το οικονομικό επιτελείο υψώνει ασπίδα προστασίας και στους κομιστές αυτών των επιταγών, που είναι κατά βάση προμηθευτές: αναστέλλονται οι πληρωμές ΦΠΑ, ενώ "παγώνουν" και οι δικές τους επιταγές. 

Νέος γύρος ενισχύσεων σε εργαζομένους- ανέργους

 Καλλιτέχνες και οι υπόλοιποι Επαγγελματίες του Πολιτισμού, οι οποίοι έχουν γραφτεί στο ειδικό μητρώο, μπορούν να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις από τις 19 ως τις 31 Ιανουαρίου, προκειμένου να πάρουν ειδική ενίσχυση 534 ευρώ για το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, θα υποδέχεται δηλώσεις και η ΕΡΓΑΝΗ για τις αναστολές συμβάσεων του Ιανουαρίου. Η καταβολή των 534 ευρώ, αναμένεται στο πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου.   

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

 
 

 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top