Μείωση ενοικίου: Κούρεμα 100% τον Ιανουάριο για τις κλειστές επιχειρήσεις

Έκπτωση ενοικίου και στους εργαζόμενους που πλήττονται

«Ανάσα» σε χιλιάδες επιχειρήσεις, που παραμένουν κλειστές, λόγω κορωνοϊού, δίνει η πλήρης απαλλαγή τους από την καταβολή ενοικίου. Στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασης του ευνοϊκού μέτρου και το Φεβρουάριο... 

Εμπορικά καταστήματα, εστίαση, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, καταλύματα, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις μεταφορών, πολιτισμού, αθλητισμού, που παραμένουν κλειστές τον Ιανουάριο, δε θα πληρώσουν ενοίκιο. Το κράτος θα έρθει και θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων με το 80% του μισθώματος. Έτσι, για ενοίκιο 2.000 ευρώ, ο καταστηματάρχης δε θα πληρώσει ούτε μισό ευρώ και το κράτος θα καταβάλει 1.600 ευρώ. 

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε θα πληρωθούν

Όσο για τις ανοικτές επιχειρήσεις, όπως τα Super markets, τα mini markets και τα Φαρμακεία, δεν προβλέπεται μείωση ενοικίου.  

Γενναίο «κούρεμα» και τον Φεβρουάριο

Γενναίο «κούρεμα» για τις κλειστές επιχειρήσεις, προβλέπεται και για τον Φεβρουάριο

Τα ενοίκια θα είναι μειωμένα κατά 80% και το κράτος θα συμβάλει πληρώνοντας στους ιδιοκτήτες το 20% του μισθώματος. Έτσι για ενοίκιο 2.000 ευρώ, το κατάστημα θα πληρώσει 400 ευρώ και το κράτος άλλα 1.200 ευρώ. 

Οι εργαζόμενοι κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης, διατηρούν την έκπτωση ενοικίου κατά 40%. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top