Δώρο Χριστουγέννων: Το 20% δεν έχει πάρει τον 13ο μισθό

Καταγγελίες εργαζομένων ότι ο εργοδότης τους το πήρε πίσω

Δώρον άδωρο για εκατοντάδες εργαζόμενους, που καταγγέλλουν είτε ότι δεν πήραν ακόμα το δώρο Χριστουγέννων, είτε ότι ο εργοδότης τους το πήρε πίσω. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ούτε το 20% δεν έχει πάρει τον δέκατο - τρίτο μισθό.   

Δώρο Χριστουγέννων: Σήμερα η καταβολή για δικαιούχους του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

«Θα σου δώσω δουλειά αλλά το δώρο θα μου το επιστρέψεις». Αυτή είναι η παράτυπη συμφωνία που έκανε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος όπως εκατοντάδες άλλοι για να βρει δουλειά.   

Ούτε το 20% των εργαζομένων δεν έλαβε το δώρο Χριστουγέννων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών. Εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι εργοδότες ζήτησαν από το προσωπικό να επιστρέψει σε μετρητά μέρος ή και ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους.

Ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, γραμματέας τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star είπε «τους αναγκάζουν να πηγαίνουν στο ΑΤΜ με συνοδεία έμπιστων του εργοδότη για να βγάλουν τα χρήματα και να τα δώσουν στον εργοδότη τους. Δεχθήκαμε ως ΓΣΕΕ πάνω από 450 καταγγελίες». 

Σε εταιρεία στην Πάτρα μετά από καταγγελία και μηνύσεις όλων των εργαζομένων,  μπήκαν ποσά ως εξόφληση δώρου. Το 15512 το τηλέφωνο καταγγελιών στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει πάρει φωτιά. Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε λειτουργεί με ώρες δημοσίου. Αποτέλεσμα; Πολλοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν-ανώνυμα- ώστε να  ενεργοποιηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος. 

Δώρο Χριστουγέννων: Καταβάλλεται αύριο - Όλοι οι δικαιούχοι

Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι υπάλληλοι, ενώ εργάζονται κανονικά βρίσκονται σε πλασματική αναστολή. Οι εργαζόμενοι στην περίπτωση μη καταβολής του δώρου, μπορούν να υποβάλουν μήνυση και να ζητήσουν την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top