Χριστούγεννα 2020: Ποιους βοηθά τελικά το click away;

Τι έδειξε η τελευταία έρευνα της Focus Bari

Η τελευταία έρευνα της Focus Bari για το 2020 ολοκληρώθηκε στις 16-17 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.483 ατόμων αποκαλύπτοντας το πώς θα ψωνίσουν και πώς θα γιορτάσουν οι Έλληνες τα φετινά Χριστούγεννα της πανδημίας.

Οι τρεις στους τέσσερις Έλληνες δεν ολοκλήρωσαν ακόμα τα ψώνια τους για τις γιορτές, και μόνο ο ένας στους δέκα τα έχει κάνει όλα. Αντίθετα, σε αντίστοιχη έρευνα της YouGov στην Αγγλία, ο ένας στους δύο Βρετανούς έχουν ήδη κάνει όλα τα γιορτινά τους ψώνια.

Lockdown: Σε «ζώνες» μπορεί να ανοίξει το λιανεμπόριο

Το e-commerce φαίνεται ότι έχει καθιερωθεί πλέον ως ο κύριος τρόπος αγορών για τους Έλληνες, με το «clickaway» να αποτελεί μια ενδιάμεση λύση για τις επόμενες αγορές, ενώ οι αγορές μέσω μετάβασης στο φυσικό κατάστημα είναι επίσης μια επιθυμητή πηγή για τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια.

Η λύση «click away» θεωρείται ότι θα ωφελήσει κυρίως τις μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου και τις μεταφορικές εταιρείες, αφήνοντας σε δύσκολη θέση τα μικρά, τοπικά καταστήματα.

Οι δύο στους τρεις Έλληνες θα γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα με λιγότερους ανθρώπους απ’ ότι συνηθίζουν, ενώ ένα 17% θα τα περάσουν τελείως μόνοι.

Αυτό που θα λείψει περισσότερο τα φετινά Χριστούγεννα είναι τα γιορτινά τραπέζια με αγαπημένους ανθρώπους
Παρ’ όλα αυτά, οι τρεις στους πέντε Έλληνες δηλώνουν ότι αισθάνονται κάποια ανησυχία λόγω πανδημίας και περιμένουν τα Χριστούγεννα να περάσουν ήρεμα και ήσυχα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top