e-Kαταναλωτής: Η εφαρμογή που συγκρίνει τις τιμές των σούπερ μάρκετ

Μέσω της πλατφόρμας μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού για click away αγορά

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς το γιορτινό τραπέζι θα είναι περιορισμένο λόγω των μέτρων του lockdown, ωστόσο όχι όσον αφορά το κόστος, καθώς οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν «έξυπνες» αγορές.

Μέσω της εφαρμογής «e-Καταναλωτής» του υπουργείου Ανάπτυξης, μπορούν να βρουν πού πωλείται με τη χαμηλότερη τιμή το προϊόν, που τους ενδιαφέρει και έτσι να ρίξουν σημαντικά το κόστος τόσο για το εορταστικό τραπέζι, όσο και για το καλάθι της νοικοκυράς εν γένει.

e-Καταναλωτής: Πώς κλείνουμε ραντεβού σε καταστήματα που δεν έχουν e-shop

Click away: Δωρεάν τα SMS – Η λύση για όσους δεν έχουν eshop

Πώς λειτουργει η εφαρμογή «e-Καταναλωτής»

Αφού κάνετε λήψη της εφαρμογής και την ανοίξετε, θα βρεθείτε σε αυτή την οθόνη.

e-Καταναλωτής

Αφού πατήσετε στο «κουτάκι» για τις τιμές προϊόντων super market, θα μεταφερθείτε στην επόμενη σελίδα, όπου μπορείτε είτε να επιλέξετε από κατηγορίες και υποκατηγορίες (πχ. Βρεφικά Είδη => Βρεφικές Τροφές), είτε να αναζητήσετε το προϊόν που σας ενδιαφέρει, αναγράφοντας την ονομασία του στο αντίστοιχο σημείο στο πάνω μέρος της οθόνης.

e-Καταναλωτής 3

Όταν πατήσετε στο προϊόν, που σας ενδιαφέρει, σας εμφανίζονται οι επιλογές των καταστημάτων που το πωλούν, αλλά και οι τιμές, με αύξουσα σειρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δίπλα από την αναζήτηση προϊόντος, έχει και το σήμα ενός barcode, από αυτά που έχει κάθε προϊόν στη συσκευασία του. Αν το πατήσετε και περάσετε την κάμερα πάνω από το barcode ενός προϊόντος, που έχετε σπίτι σας, θα σας βγάλει απευθείας το πού πωλείται και σε τι τιμές.

e-Καταναλωτής 2

 

Δείτε μερικά παραδείγματα

 

e-Καταναλωτής 6e-Καταναλωτής 7

ΙΕΛΚΑ: Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι το μέσο κόστος παρά τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με έρευνα τιμών του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), οι τιμές των προϊόντων του τυπικού χριστουγεννιάτικου τραπεζιού στα μεγάλα σούπερ μάρκετ το 2020 είναι αμετάβλητες - κατά μέσο όρο - σε σχέση με το 2019, αφού διαμορφώνονται στα 81,42 ευρώ έναντι 81,81 ευρώ πέρυσι. Παράλληλα, βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με το 2014, όπου είχε διαμορφωθεί στα 82,24 ευρώ.

Σούπερ μάρκετ: Νέο ωράριο λειτουργίας - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά

ΙΕΛΚΑ χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Οι τιμές των προϊόντων του τυπικού χριστουγεννιάτικου τραπεζιού στα μεγάλα σούπερ μάρκετ το 2020 είναι αμετάβλητες - κατά μέσο όρο - σε σχέση με το 2019

Ποιες ώρες θα επιτρέπεται η μετακίνηση ανήμερα και παραμονή Χριστουγέννων

Πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστουγέννα και την Πρωτοχρονιά

Η έρευνα του ΙΕΛΚΑ αφορά 22 τυπικές κατηγορίες προϊόντων, που περιλαμβάνονται στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι (παραδείγματος χάριν, γαλοπούλα, αρνί κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτα, κάστανα, πατάτες, κ.λπ.).

ΙΕΛΚΑ προϊόντα 2020

Η έρευνα αφορά 22 τυπικές κατηγορίες προϊόντων, που περιλαμβάνονται στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Όσον αφορά τα προϊόντα, οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε σχέση με το 2019 εντοπίζονται στα αναψυκτικά τύπου κόλα του 1,5 λίτρου (+10%), στις τομάτες ανά κιλό (+8%) και στην κατεψυγμένη γαλοπούλα (+8%).

Αντίθετα, οι μεγαλύτερες μειώσεις αφορούν τις πατάτες ανά πεντάκιλο (-21%), τη ζάχαρη άχνη ανά κιλό (-13%) και το βούτυρο ανά 500 γρ. (-8%).

Μέσω της πλατφόρμας e-Καταναλωτής ραντεβού για click away αγορές 

Για όσα καταστήματα δε διαθέτουν e-shop, υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικών παραγγελιών.

Kαταστηματάρχες και πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-katanalotis», μέσω της οποίας μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού για την παραλαβή των προϊόντων. 

Σημειώνεται πως η ψηφιακή πλατφόρμα e-Καταναλωτής αναβαθμίστηκε και από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου έχουν τεθεί σε λειτουργία τόσο η δυνατότητα καθορισμού ραντεβού για την παράδοση προϊόντων εκτός καταστήματος (click away), όσο και η ενημέρωση για τις λιανικές τιμές πώλησης των καυσίμων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top