Εστίαση: Ο εμβολιασμός θα κρίνει πότε θα ξανανοίξει 

Για «αδικία» μιλούν οι εκπρόσωποι του κλάδου – Η απάντηση της κυβέρνησης

Η συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης έχει παγώσει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Η επανεκκίνηση εστιατορίων, καφέ και μπαρ, θα εξαρτηθεί από τον εμβολιασμό του πληθυσμού, όπως λένε οι αρμόδιοι. Οι επιχειρηματίες της εστίασης που βλέπουν άλλους κλάδους να ανοίγουν αισθάνονται αδικημένοι. 

Lockdown: Στον «πάγο» η εστίαση ακόμη και μέχρι το Πάσχα 

Ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Θεοδόσης Μαραγκουδάκης αποφάσισε να ξεκινήσει το delivery για να κρατηθεί ζωντανός. 

«Με όλη αυτή την κατάσταση αναγκαστήκαμε να βάλουμε delivery. Και μπήκαμε σε ένα βαρβάτο έξοδο. Υπάλληλο delivery, να μοιράσουμε φυλλάδια, να μπούμε στη διαδικασία το φαγητό να πηγαίνει ζεστό στο σπίτι» δηλώνει στο ρεπορτάζ του Star και της Μαρίας Παππά.  

Ο Θωμάς Τζοβάρας όμως δεν μπορεί να κάνει το ίδιο στο μεζεδοπωλείο του, καθώς όπως λέει, εκεί πήγαινε ο κόσμος για να ακούσει ρεμπέτικα και λαϊκά και να χορέψει. 

Εκτός από την κρατική βοήθεια οι περισσότερες επιχειρήσεις περιμένουν να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν.

Lockdown μέχρι 7 Ιανουαρίου: Κλειστά σχολεία και εστίαση

«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για το άνοιγμα της εστίασης τώρα που μιλάμε. Σε όλη την Ευρώπη η εστίαση είναι κλειστή. Φαντάζομαι όλοι γνωρίζουμε ότι διανύουμε μια κρίση υγιειονομική πανδημίας. Και δε θα ανοίξει η εστίαση μέχρι να μας το πουν οι γιατροί» διαμήνυσε ο  Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.  

Σε όλη τη χώρα υπάρχουν 80.000 επιχειρήσεις εστίασης. Απασχολούν τουλάχιστον 330.000 άτομα.

«Ο κλάδος της εστίασης έχει μείωση τζίρου 50%. Έχουν χαθεί δυο δις. Μια στις τρεις επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο» επισημαίνει ο   πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατορικών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς.  Σήμερα, αντιπροσωπεία των εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού σήκωσε πανό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, ακολούθησαν τρεις προσαγωγές. 

Αιφνιδιαστική διαμαρτυρία εργαζομένων στην εστίαση έξω από το Μαξίμου

«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αντί να στηρίξει τους εργαζόμενους στην εστίαση και να απολογηθεί για την απουσία σχεδίου αντιδρά με απαράδεκτο αυταρχισμό και καταστολή» σχολίασαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και Μαριλίζα Γιαννακοπούλου.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top