Πληρωμές: Πότε θα δοθούν επιδόματα, δώρο Χριστουγέννων και Επιστρεπτέα

Μέσα στην εβδομάδα θα καταβληθούν τα 400 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους

«Μπαράζ» πληρωμών σε χιλιάδες δικαιούχους άνεργους, εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας, αλλά και συνταξιούχους ξεκινά από αυτή την εβδομάδα.

Ήδη, είναι σε εξέλιξη από την Παρασκευή η πληρωμή του διπλού επιδόματος ανεργίας (δηλαδή, των 800 ευρώ) σε περίπου 130.000 επιδοτούμενους άνεργους. Υπενθυμίζεται ότι τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ή θα λήξουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, πήραν παράταση δύο μηνών, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επιδόματα ανεργίας: Ποιοι και πότε θα πληρωθούν τη δίμηνη παράταση

Από σήμερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, θα αρχίσουν να βλέπουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έσπευσαν να υποβάλλουν αίτηση για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσα στο σαββατοκύριακο.

Αυτή την εβδομάδα θα γίνει η καταβολή και του έκτακτου επιδόματος των 400 ευρώ σε περίπου 130.000 μακροχρόνια άνεργους.

Όλη η συνέντευξη Βρούτση για τα μέτρα στήριξης εργαζομένων-επιχειρήσεων

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, που έχουν μπει σε αναστολή εργασίας λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με κρατική εντολή, η πληρωμή του επιδόματος των 800 ευρώ θα γίνει έως το τέλος Νοεμβρίου.

Εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Δεκεμβρίου θα γίνει και η πληρωμή των 800 ευρώ για τους εργαζόμενους, που βρίσκονται σε αναστολή αναστολής, λόγω απόφασης του εργοδότη τους.

Σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, οι ιδιώτες θα πρέπει να καταβάλλουν το μέρος που τους αναλογεί μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου. Έως τότε, θα πρέπει να καταβάλλει και το Κράτος το ποσό που του αναλογεί για τις περιόδους αναστολής. Υπενθυμίζεται ότι το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται από την 1η Μαΐου.

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς υπολογίζεται για όσους μπήκαν σε αναστολή εργασίας

Από την Τρίτη, εξάλλου, ξεκινά η πληρωμή των αναδρομικών και των αυξήσεων για 40.000 δικαιούχους προσωρινών συντάξεων.

Αναδρομικά και αυξήσεις: Από την Τρίτη οι πληρωμές για προσωρινές συντάξεις

Τέλος, μέχρι το τέλος του 2020 θα γίνει η πληρωμή των αναδρομικών για τους κληρονόμους, που θα έχουν υποβάλλει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και τις 17 Δεκεμβρίου. Όσοι δεν προλάβουν να τα καταθέσουν, θα πρέπει να περιμένουν τη νέα πληρωμή, η οποία θα γίνει τον Φεβρουάριο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top