«Ανάσα» για τον κορωνοϊό με τρία οικονομικά βοηθήματα μέσα στην εβδομάδα   

Έρχονται: Έκτακτο βοήθημα, 800 ευρώ και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4   

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το «πάγωμα» 75 ημερών στις επιταγές λόγω των συνεπειών του κορωνοίού   

Tρία οικονομικά βοηθήματα καταβάλλονται ή δρομολογούνται μέσα στην εβδομάδα με στόχο την «αναχαίτιση» των συνεπειών του κορωνοϊού.    

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στήριξης για τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Τα μέτρα αυτά είναι:

Έκτακτο βοήθημα

Μέσα στην εβδομά αναμένεται η καταβολή ειδικού επιδόματος 300 εκ. ευρώ για όσους βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.  Οι ωφελούμενοι θα προέρχονται από τα 275.000 νοικοκυριά δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και μακροχρόνια άνεργοι. 

Κορωνοϊός: Τι είπε ο Μητσοτάκης για τα οικονομικά μέτρα στήριξης

Ειδική αποζημίωση 800 ευρώ 

Στις 6 το απόγευμα  της Κυριακής 15/11 ανοίγει η πλατφόρμα για δηλώσεις επιχειρήσεων και εργαζομένων για τα 800 ευρώ που θα πάρουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή, με τις πληρωμές να ξεκινούν 27/11 για τους εργαζόμενους σε κλειστές επιχειρήσεις, ενώ θα ακολουθήσουν μέχρι τις 11/12 οι πληρωμές σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που πλήττονται.  Οι εργαζόμενοι που έχουν ξαναμπεί σε αναστολή δεν κάνουν αίτηση κάνει μόνο η επιχείρηση.

Κικίλιας: Άρση lockdown μόνο αν έχουμε κάτω από 500 κρούσματα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 

Εκδόθηκε η απόφαση για τον 4ο γύρο επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1,2 δισ. ευρώ  για τις επιχειρήσεις πλήττονται από την πανδημία όπως και για ελεύθερους  επαγγελματίες. Η επιστρεπτέα προκαταβολή φτάνει τα 2.000 ευρώ , με επιστροφή μόνο του 50%, υπό τον όρο διατήρησης των θέσεων εργασίας ως τον Μάρτιο του 2021.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top