Πληρώνονται από σήμερα τα αναδρομικά για τις συντάξεις

Πώς θα φορολογηθούν

Από σήμερα θα αρχίσουν να πιστώνονται τα αναδρομικά από τις περικοπές των κύριων συντάξεων στους λογαριασμούς 964.000 των συνταξιούχων.

Η καταβολή θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες, που θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις.

Αναδρομικά: Από την Παρασκευή στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Θα πραγματοποιηθεί σε διακριτό κωδικό, ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών ποσών που δικαιούται.

Πώς θα γίνουν οι πληρωμές

• Την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, πληρώνονται οι συνταξιούχοι από το τ. ΙΚΑ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ με ΑΜΚΑ που λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9 (σήμερα το απόγευμα στα ΑΤΜ).

• Την Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, πληρώνονται οι συνταξιούχοι από το τ. ΙΚΑ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ με ΑΜΚΑ που λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8 (αύριο το απόγευμα στα ΑΤΜ).

• Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, πληρώνονται οι συνταξιούχοι από το τ. ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ (το απόγευμα της Δευτέρας 26/10 στα ΑΤΜ).

• Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου πληρώνονται οι συνταξιούχοι Δημοσίου, τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ , τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ (το απόγευμα της Τρίτης 27/10 στα ΑΤΜ).

 Πώς θα φορολογηθούν τα αναδρομικά

Τα ποσά καταβάλλονται άτοκα, είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

Δε δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς την εφορία, το Δημόσιο ή τα ταμεία.

Κατά την καταβολή των ποσών δεν διενεργείται παρακράτηση φόρου ούτε ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Τα αναδρομικά θα φορολογηθούν σε δεύτερο χρόνο κανονικά ως εισόδημα.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top