Σε διαπραγμάτευση από σήμερα ενοικιαστές και ιδιοκτήτες για μείωση ενοικίου

Σε ποιες επιχειρήσεις μπορεί να μειωθεί το ενοίκιο – Τι ισχύει για φοιτητές

Σε διαπραγματεύσεις βρίσκονται από σήμερα, ιδιοκτήτες ακινήτων, επιχειρήσεις κι εργαζόμενοι, καθώς η μείωση ενοικίου λόγω κορωνοϊού, ισχύει, πλέον, προαιρετικά κι όχι υποχρεωτικά.

Κορωνοϊός: Οι επιχειρήσεις που δικαιούνται μείωση ενοικίου τον Οκτώβριο

Όπως τόνισε ο Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, οι συμφωνίες μεταξύ ιδιοκτητών- ενοικιαστών, είναι το μεγάλο στοίχημα όχι μόνο για τους άμεσα ενδιαφερόμενους αλλά και για το υπουργείο Οικονομικών που απέσυρε το υποχρεωτικό "κούρεμα". 

Στο νέο πλαίσιο υπάγονται επιχειρήσεις με τουριστικά είδη, τα καταλύματα, καταστήματα εμπορίου γούνας, η εστίαση, οι μεταφορές, κινηματογράφοι, θέατρα, αθλητικές δραστηριότητες. 

Ενοίκια: Πότε μειώνονται υποχρεωτικά και πότε προαιρετικά

Εξαιρείται κατά βάση το λιανεμπόριο, όπως επίσης τα ακίνητα με ιδιοκτήτη νομικό πρόσωπο π.χ. ένα σωματείο κι αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα σε πολλά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, με τέτοιο ιδιοκτησιακό καθεστώς. 

Δικαιούχοι μείωσης είναι, επίσης, οι εργαζόμενοι αυτών των επιχειρήσεων για την πρώτη κατοικία ή για την κατοικία των παιδιών που σπουδάζουν. 

Παράδειγμα: Για κατάστημα με ενοίκιο 1.000 ευρώ, ο έμπορος θα πληρώσει 300 ευρώ λιγότερα, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα έχει φοροέκπτωση 120 ευρώ κι ο εργαζόμενος του εμπορικού θα έχει μείωση 150 ευρώ αν πληρώνει 500 ευρώ για ενοίκιο του σπιτιού του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top