Τηλεργασία ή παραπάνω ώρες μετά την καραντίνα;

Κανονικά μισθοί- εισφορές τις μέρες της καραντίνας

Τηλεργασία ή αναπλήρωση των χαμένων ωρών με υπέρβαση ωραρίου, είναι το πλαίσιο που φέρνει το υπουργείο Εργασίας για όσους εργαζόμενους μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα. 

Όπως τόνισε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιώργος Παππούς, οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν στον χώρο εργασίας με όλα τα μέτρα προστασίας θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα εφτά ή δεκατεσσάρων ημερών.

Η πρώτη εναλλακτική λοιπόν για τους εργαζομένους που μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα, είναι να παράσχουν στους εργαζομένους τη δυνατότητα της τηλεργασίας, σε όσες δουλειές αυτό(σ.σ: τηλεργασία)  δεν είναι δυνατόν, τότε οι εργαζόμενοι όταν με το καλό επιστρέψουν στον χώρο εργασίας θα αναπληρώνουν αυτές τις ώρες με υπέρβαση του ωραρίου. Αυτό θα γίνει για ένα διάστημα 4 μηνών έτσι ώστε να μην υπάρχει πίεση στους ίδιους τους εργαζομένους.

Όσο αφορά τους μισθούς, όπως επεσήμανε ο Γιώργος Παππούς, θα καλύπτονται 100%. Το ίδιο και οι εισφορές. Θα πρέπει να γίνει ωστόσο σαφές πως αυτή η υπέρβαση του ωραρίου δε θα πρέπει να θεωρηθεί υπερεργασία ούτε και υπερωρία άρα δεν έχει και τις ανάλογες προσαυξήσεις. 

Όσοι γονείς έχουν παιδιά που θα νοσήσουν από τον ιό, θα επανέλθει το καθεστώς της ειδικής άδειας που χρηματοδοτείται κατά τα 2/3 από τον εργοδότη και κατά το 1/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top