Φθινοπωρινές «ενέσεις» ρευστότητας 8 δις ευρώ

Νέα ρύθμιση για χρέη 1,5 δις από την «καραντίνα» 

Νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις κι εργαζόμενους, επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο και οι ανακοινώσεις είναι θέμα ημερών. Στο «πακέτο» συμπεριλαμβάνονται «ενέσεις» ρευστότητας ειδικά για τους μικρομεσαίους, αλλά και μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Διευρύνονται τα κριτήρια για την τρίτη φάση

«Ζεστό» χρήμα πάνω από 8 δισ ευρώ θα πέσει στην αγορά, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο. Στόχος, να δοθούν «ανάσες» στους «μικρούς» που ασφυκτιούν από την κατάρρευση του τζίρου τους. 

Η τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής φέρνει άλλα 1,2 δισ ευρώ ειδικά για τους μικρομεσαίους, ενώ ενεργοποιείται η επόμενη φάση δανείων 3,5 δισ ευρώ με κρατική εγγύηση. Άλλα 3,5 δισ «φτηνό» χρήμα, θα δοθούν με δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 

Η κυβέρνηση, παράλληλα, εξετάζει τη δυνατότητα παράτασης ή ενίσχυσης μέτρων στήριξης που ήδη «τρέχουν». Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης εξετάζουν ήδη τα νέα δεδομένα και το «πακέτο» θα ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Έρχονται αυξήσεις έως 285 τον μήνα ευρώ σε συντάξεις

Νέα ρύθμιση για χρέη 1,5 δις από την «καραντίνα» 

Στο υπουργείο Οικονομικών βάζουν τις τελευταίες πινελιές στη ρύθμιση, που θα επιτρέψει την πληρωμή από την Πρωτοχρονιά, των φόρων και εισφορών που «πάγωσαν» τους μήνες της καραντίνας. Όσοι εξοφλήσουν σε 12 μήνες, δε θα πληρώσουν ούτε μισό ευρώ τόκο, ενώ όσοι απλώσουν τις πληρωμές σε βάθος διετίας, θα επιβαρυνθούν με επιτόκιο 2,5%. 

Από τη Θεσσαλονίκη εξαγγελίες για ελαφρύνσεις

Το δεύτερο «πακέτο» που αφορά στο 2021, ξεκινά από την περαιτέρω μείωση των εισφορών κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ σχεδιάζονται και ασφαλιστικά- φορολογικά κίνητρα για προσλήψεις. Επίσης, θα εξαντληθούν τα περιθώρια για τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης κατά 20-30%, καθώς και του ΕΝΦΙΑ. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top