Σε συναγερμό και το οικονομικό επιτελείο για δεύτερο κύμα Covid -19  

 «Μαύρες» προβλέψεις για την ανεργία

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να ανακόψει κύμα "λουκέτων" και απολύσεων, εάν επιβεβαιωθούν οι "γκρίζες" προβλέψεις για δεύτερο γύρο οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού

«Πάτωσε» ο τουρισμός τον Ιούλιο, αγωνία και για τον Αύγουστο!   

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, οι απώλειες θέσεων απασχόλησης στο δεύτερο τρίμηνο της ολικής καραντίνας φτάνουν στα 29 εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη. Στο σενάριο ενός δεύτερου κύματος πανδημίας υπολογίζεται ότι θα χαθούν άλλα 35 εκατομμύρια θέσεις στην ευρύτερη περιοχή. Ειδικά όσον αφορά στην Ελλάδα, οι φορείς του Τουρισμού και των μικρομεσαίων εκτιμούν ότι ένα "κραχ" στη δραστηριότητα τους θα προσθέσει 250.000 νέους ανέργους. 

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: Μετέτρεψαν σε φιάσκο τα μέτρα για Covid - 19

Πέρα από τα νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων- νοικοκυριών, το οικονομικό επιτελείο χαρακτηρίζει ως προτεραιότητα τη στήριξη της πρώτης κατοικίας των περίπου 300.000 που βγαίνουν πιο τραυματισμένοι από την πανδημία. 

Πώς θα ρυθμίσετε το δάνειο της πρώτης κατοικίας σας

Από τις 2/11  ανοίγει και ο νέος κύκλος επιδότησης ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτων, που θα συνδυαστεί με το σχέδιο "πράσινης" ανάπτυξης, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. 

Χατζηδάκης: Νέο «Εξοικονομώ» και για αυτόνομες ενεργειακά κατοικίες!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top