Η Ελλάδα «πρωταθλήτρια» στο ποσοστό αυτοαπασχολούμενων στην ΕΕ!

Σε ποιους τομείς δραστηριοποιούνται οι περισσότεροι στην Ευρώπη

ΕΕ γραφεία

Η Ελλάδα κατέγραψε το υψηλότερο μερίδιο αυτοαπασχολούμενων εργαζομένων, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, οι οποίοι δεν απασχολούν άλλους (21% της συνολικής απασχόλησης) το 2019, ακολουθούμενη από την Ιταλία (15%), την Πολωνία και τη Ρουμανία (και οι δύο 14%). Αντιθέτως, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Δανία και το Λουξεμβούργο (και οι δύο 4%), ακολουθούμενες από τη Γερμανία και τη Σουηδία (και οι δύο 5%).

Eurostat: Μείωση 5,8% στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα

Το 2019, 18 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 20 έως 64 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ήταν αυτοαπασχολούμενοι χωρίς να απασχολούν οι ίδιοι άλλους εργαζόμενους και αντιπροσώπευαν το 9% της συνολικής απασχόλησης, σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. 

Eurostat: Ποια είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Σύμφωνα με την Eurostat, οι αυτοαπασχολούμενοι συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία COVID-19.

ΕΕ: Περίπου 24 εκατ. άνθρωποι υπέστησαν σοβαρές υλικές στερήσεις το 2019

Το 2019, σχεδόν το ένα πέμπτο αυτής της κατηγορίας εργαζομένων εργάστηκε στη «γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία» (19%), ακολουθεί το «χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών» και «επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες» (από 14%), «κατασκευές» (11%) και «ανθρώπινες δραστηριότητες υγείας και κοινωνικής εργασίας »(7%). Η πιο συνηθισμένη απασχόληση μεταξύ αυτής της κατηγορίας εργαζομένων ήταν «επαγγελματίες» (24%), ακολουθούμενο από «ειδικευμένους εργαζόμενους στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία» (19%), «εργαζόμενοι σε υπηρεσίες και πωλήσεις» και «βιοτεχνικοί και συναφείς εργαζόμενοι» (και οι δύο 16%) καθώς και «τεχνικοί και συνεργάτες» (14%).


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top