Ρεκόρ συμμετοχής από επενδυτές στη δημοπρασία 10 ετών ομολόγων     

Προσφορές 16 δισ. ευρώ για ομόλογα ύψους 3 δισ. ευρώ  

ευρώ δεσμίδες

Ρεκόρ συμμετοχής από επενδυτές σημειώθηκε στη δημοπρασία των 10ετών ομολόγων, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών για το νέο δεκαετές ομολόγο ήταν εντυπωσιακό. 

Με το... καλημέρα οι προσφορές έπεσαν βροχή και τελικά η διαδικασία έκλεισε με σχεδόν 16 δισ ευρώ στο τραπέζι.

«Φρένο» στην απόδοση των ομολόγων από τα μέτρα των κεντρικών τραπεζών

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,57 % και το Ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει 3 δισ ευρώ, που θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση μέτρων στήριξης νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, απέναντι στις επιπτώσεις της πανδημίας.

H Ελλάδα άντεξε: Ύφεση 0,9% το α’ τρίμηνο του 2020 

Ταυτόχρονα επαναπροσδιορίζεται ο στόχος για την μείωση του αποθέματος των εντόκων γραμματίων κατά 5 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους.

Επίσης είναι πολύ πιθανόν να αναβληθεί η πρόωρη εξόφληση μέρους και συγκεκριμένα 1,7 δισ. ευρώ, του χρέους του Ελληνικού Δημοσίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Υπενθυμίζεται ότι και στο τέλος του 2019 το Δημόσιο είχε προχωρήσει στην πρόωρη εξόφληση 2,7 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

Η συγκεκριμένη έκδοση των 10ετών ομολόγων, αποτελεί την «τρίτη έξοδο του Δημοσίου» στις αγορές από την αρχή του έτους. Προηγήθηκαν η έκδοση 15ετών ομολόγων 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,88%, και η έκδοση 7ετών ομολόγων ύψους 2 δισ. ευρώ με επιτόκιο 2%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top