Έκτακτη ενίσχυση 300 ευρώ – Ποιοι τη δικαιούνται, πώς θα τη λάβουν

Θα δοθεί σε 63.900 οικογένειες

Γάντια χρήματα

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση από 100 έως 300 ευρώ θα δοθεί σε χιλιάδες οικογένειες, που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), με τουλάχιστον ένα παιδί.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που δημοσιεύθηκε στο σχετικό ΦΕΚ, η ενίσχυση θα δοθεί στους δικαιούχους του ΚΕΑ εφόσον το δικαιούνταν κατά την 31η Μαρτίου 2020 εγκριτική απόφαση χορήγησής της και εφόσον το πολυπρόσωπο νοικοκυριό περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα ανήλικο μέλος προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για το πρώτο ανήλικο μέλος και κατά 50 ευρώ για κάθε επόμενο ανήλικο μέλος.

«Μαύρες» προβλέψεις για ευρωζώνη: Ύφεση-ρεκόρ 7,75% το 2020!

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, με την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Μαΐου, στις 29 του μήνα, θα πληρωθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως και 300 ευρώ σε 63.900 οικογένειες, που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους.

Σύνταξη μέσα σε μία ημέρα με 9 «κλικ»

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιες επιχειρήσεις δε θα επιστρέψουν το 40%

Η προσαύξηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 300 ευρώ ανεξάρτητα από τη σύνθεση του νοικοκυριού και θεωρείται ότι αποτελεί αντικείμενο των αιτήσεων, επί των οποίων εκδόθηκαν οι ανωτέρω εγκριτικές αποφάσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top