Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιες επιχειρήσεις δε θα επιστρέψουν το 40%

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει να πιστώνεται η Επιστρεπτέα Προκαταβολή του 1 δισ. ευρώ σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

«Εκτιμούμε ότι τη Δευτέρα - Τρίτη θα γίνει η καταβολή του χρηματικού ποσού. Εκτιμούμε ότι θα είναι το σύνολο των καταβολών τη Δευτέρα. Κρατάω μία μικρή επιφύλαξη γιατί η φόρμουλα που έχουμε χρησιμοποιήσει πρέπει να ενσωματωθεί σε μία νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Mega.

ΕΣΕΕ: Επιστρεπτέα προκαταβολή και σε ατομικές επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό 

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το μέτρο αφορά 90.000 επιχειρήσεις, που θα λάβουν από 2.000 έως 10.000 ευρώ με περίοδο χάριτος ενός έτους και αποπληρωμή με ευνοϊκούς όρους, και είναι συμπληρωματικό της αποζημίωσης των 800 ευρώ.

Ποιες επιχειρήσεις δε θα επιστρέψουν το 40% του ποσού

Εφόσον πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, το κράτος θα χαρίσει το 30%-40% του ποσού της «επιστρεπτέας προκαταβολής» που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες οι επιχειρήσεις.

Νέες πληρωμές για το επίδομα των 800 ευρώ

Συγκεκριμένα, η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας ορίζει ότι παρέχεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επιστρέψουν μόνο ποσοστό 70% της ενίσχυσης, εφόσον ο κύκλος εργασιών τους έναν χρόνο μετά τη λήξη της ενίσχυσης είναι μειωμένος κατά 70% ή παραπάνω σε σχέση με το ύψος του κύκλου εργασιών αναφοράς ή των ακαθάριστων εσόδων αναφοράς, στη βάση των οποίων εγκρίθηκε η ενίσχυση.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα επιστροφής ποσού μόνο 60% της ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις που απασχολούσαν στις 31 Μαρτίου 2020 περισσότερους από 20 εργαζόμενους, εφόσον διατηρήσουν κατά μέσο όρο τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν στις 31 Μαρτίου 2020, βάσει των στοιχείων στην ΕΡΓΑΝΗ, έως και τις 31 Μαρτίου 2021
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top