Στις 15 Απριλίου θα πληρωθεί το επίδομα των 800 ευρώ

Βρούτσης: Πρόστιμα 1.200 ευρώ σε εργοδότες – παραβάτες

Την ερχόμενη εβδομάδα, από την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, θα αρχίσει να καταβάλλεται το επίδομα των 800 ευρώ για τους εργαζόμενους, που έχουν υποβάλλει αίτηση, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης λόγω του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, το επίδομα θα καταβληθεί από τις 15 έως τις 17 Απριλίου, ενώ οι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τους 500.000.

Οι βασικές προθεσμίες για τα επιδόματα των 800 και 600 ευρώ

Και σε ασκούμενους δικηγόρους το επίδομα των 600 ευρώ

Παράλληλα, τη Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν τα 400 από τα 600 ευρώ για την στήριξη των επιστημονικών κλάδων, δηλαδή δικηγόρων, μηχανικών, κ.λ.π.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί κανονικά το δώρο Πάσχα από όλες τις επιχειρήσεις που δεν έχουν αναστείλει την λειτουργία τους. 

Σήμερα το έκτακτο δώρο Πάσχα σε χιλιάδες εργαζόμενους

Οι επιχειρήσεις, που δεν λειτουργούν, έχουν δικαίωμα να το καταβάλλουν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Παράλληλα, εξήγησε ότι εξετάζεται ποια θα είναι η συνεισφορά του Δημοσίου στο δώρο Πάσχα που θα καταβάλλουν αυτές οι επιχειρήσεις.  

Όσον αφορά την εικόνα στην αγορά, ο υπουργός τόνισε πως τα στοιχεία δείχνουν συγκράτηση της ανεργίας και σημείωσε ότι - με νομοθετική πρωτοβουλία - επεκτείνεται η χρονική διάρκεια του επιδόματος ανεργίας για ακόμη δύο μήνες.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι κατεβάζουμε τα χέρια. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα παρέμβουμε αν χρειαστεί ξανά. Δεν είναι μόνο τα επιδόματα ανεργίας αλλά όλο το πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής, τα αναπηρικά επιδόματα, τα επιδόματα ενοικίου κλπ. Όλα τα επιδόματα θα καταβληθούν κανονικά, δε θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ που θα μειωθεί για κανέναν», είπε ο κ.  Βρούτσης. 

Τέλος, προειδοποίησε για σκληρά πρόστιμα σε όσους προσπαθήσουν να έχουν προσωπικό όφελος, αξιοποιώντας «τρύπες» του συστήματος.

Όπως είπε, δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση για πρόστιμο 1.200 ευρώ σε όσους εργοδότες υποχρεώνουν εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης εργασίας να δουλεύουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top