Οι βασικές προθεσμίες για τα επιδόματα των 800 και 600 ευρώ

Άνοιξε και η πλατφόρμα για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Δυο είναι οι σημαντικές προθεσμίες για την πληρωμή των εισφορών και των ρυθμισμένων οφειλών, αλλά και για τον ΦΠΑ.

Για τους επαγγελματίες, των οποίων τα ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στον ΕΦΚΑ, η προθεσμία πληρωμής των εισφορών είναι μέχρι τις 10 Απριλίου. Όσοι προχωρήσουν στην πληρωμή, θα έχουν έκπτωση 25%.

Για τις ρυθμισμένες οφειλές των πληττόμενων επιχειρήσεων, όσοι πληρώσουν μέχρι αύριο(10/4) θα έχουν αναδρομική έκπτωση 25% τον επόμενο μήνα.

Σήμερα το έκτακτο δώρο Πάσχα σε χιλιάδες εργαζόμενους

Μέχρι τις 30 Απριλίου είναι η πληρωμή του ΦΠΑ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, με συμψηφισμό - έκπτωση 25%. Όσον αφορά τις δόσεις για τις ρυθμίσεις εισφορών και τους φόρους Μαρτίου, αυτοί έχουν προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου. Μέχρι τις 30 Αυγούστου, αντίστοιχα, είναι η προθεσμία για τις οφειλές.

Επεκτείνεται η μείωση ενοικίου 40%: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Αναφορικά με τις αιτήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών για τα 600 ευρώ, η πλατφόρμα άνοιξε σήμερα και βρίσκεται στην ιστοσελίδα elearning.yeka.gr. 

Η αίτηση μπορεί να γίνει μέχρι τις 20 Απριλίου. Σε αυτήν εντάσσονται οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, οικονομολόγοι, λογιστές και εκπαιδευτικοί.

Και σε ασκούμενους δικηγόρους το επίδομα των 600 ευρώ

Με βάση τη διαδικασία, ο κάθε δικαιούχος εισέρχεται στην εφαρμογή από όπου λαμβάνει έναν κωδικό με τον οποίο κάνει εγγραφή σε κάποιο κέντρο δια βίου μάθησης για να παρακολουθήσει 100 ώρες τηλεκατάρτισης.

Από τη Μεγάλη Τρίτη και μετά θα καταβληθούν τα πρώτα 400 ευρώ και τα υπόλοιπα 200 στο τέλος του μήνα. Εφόσον η κρίση παραταθεί, οι προαναφερθέντες επαγγελματίες θα λάβουν και το επίδομα των 800 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top