Και σε ασκούμενους δικηγόρους το επίδομα των 600 ευρώ

Τι πρέπει να κάνουν

Δικαιούχοι του επιδόματος voucher των 600 ευρώ, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης λόγω του κορωνοϊού, είναι και οι ασκούμενοι δικηγόροι.

Όπως ανακοίνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, δικαιούχοι του επιδόματος είναι όλοι οι δικηγόροι, μέλη Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας (με καταχώριση του προσωπικού τους ΑΦΜ), συμπεριλαμβανομένων και των εταίρων δικηγορικών εταιρειών και των εμμίσθων με κλειστά βιβλία κ.ο.κ.

Επεκτείνεται η μείωση ενοικίου 40%: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Κορωνοϊός: Πότε θα δοθούν τα 800 ευρώ (Αναλυτικός πίνακας)

Σύμφωνα με τον ΔΣΑ, δόθηκε διευκρίνιση από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Εργασίας:

Κορωνοϊός: Ποιες εκπτώσεις θα γίνουν στα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων

«Όλοι οι δικηγόροι που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας είναι δικαιούχοι του προγράμματος τηλεκατάρτισης βάσει της Πρόσκλησης 2/2020. Το ίδιο ισχύει και για τους ασκουμένους δικηγόρους.Προς απόδειξη αυτού απαιτείται η γνωστοποίηση του προσωπικού τους ΑΦΜ (και όχι το ΑΦΜ δικηγορικής εταιρείας στην οποία μπορεί να είναι μέλη). Το προσωπικό ΑΦΜ είναι εκείνο το στοιχείο που θα εξατομικεύει το δικηγόρο ή τον ασκούμενο δικηγόρο προκειμένου αυτός να αντιστοιχηθεί με ΚΑΔ επιχειρηματικής δραστηριότητας. Συνεπώς τόσο οι ίδιοι όσο και οι εξουσιοδοτημένοι πάροχοι κατάρτισης από αύριο 9/4/2020 για να δηλώνουν την εισαγωγή τους στο πρόγραμμα θα πρέπει να γνωστοποιούν μόνο το ανωτέρω στοιχείο στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ».

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση για το voucher των 600 ευρώ μπορεί να γίνει μέχρι τις 20 Απριλίου.

Σε αυτό εντάσσονται οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, οικονομολόγοι, λογιστές και εκπαιδευτικοί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top