Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκινά αυτή την εβδομάδα η καταβολή του

Τι αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών

Δείτε τα μέτρα που είχε ανακοινώσει ο κ. Σταϊκούρας για την στήριξη της οικονομίας

Από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία κορωνοϊού

Επίδομα 800 ευρώ: Σε δύο ταχύτητες η καταβολή του

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη γίνεται προσπάθεια να δοθούν τα 400 ευρώ στους επιστήμονες και το δώρο Πάσχα στο υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ακόμα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως η υγειονομικήκρίση θα προκαλέσει ύφεση στην ελληνική οικονομία κοντά στο 4% του ΑΕΠ, αλλά η κυβέρνηση έχει συνολικά 37 δισ. ευρώ διαθέσιμα για τη στήριξή της, πέραν των ευρωπαϊκών μέτρων.

Πότε θα δοθούν τα 800 και τα 600 ευρώ στους δικαιούχους

 «Το πακέτο μέτρων είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε και το Μάιο και τον Ιούνιο χωρίς να υπάρχουν ταμειακά προβλήματα» διευκρίνισε, ενώ ξεκαθάρισε  ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθών και συντάξεων.

Με τα σημερινά δεδομένα η εκτίμηση είναι ότι η ύφεση θα είναι πάνω από 3%, κοντά στο 4%. Η ύφεση είναι συνάρτηση της έκτασης του προβλήματος και της πιθανής επαναλήψεις του προβλήματος μέσα στη χρονιά. Δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις, οι περισσότερες προβλέψεις δείχνουν βαθιά ύφεση. Λαμβάνεται υπόψη και η επίπτωση στον τουρισμό το καλοκαίρι. Σχεδιάζονται και στοχευμένες δράσεις για το χώρο του τουρισμού», τόνισε.  

Σταϊκούρας:  Αντέχει η οικονομία για 2-3 μήνες και χωρίς «μαξιλάρι»

Όπως είπε η κυβέρνηση ρίχνει πολλά όπλα στη μάχη για την τόνωση της οικονομίας, αλλά κρατάει και εφόδια για την επόμενη μέρα, όταν η κρίση θα τελειώσει.

Σταϊκούρας: Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις θα μπουν στα μέτρα στήριξης

«Έχουμε 15,7 δισ. ευρώ το μαξιλάρι ασφάλειας, και περίπου 20 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους και των φορέων της γενικής κυβέρνησης στις εμπορικές τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι χρήματα των φορολογουμένων που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με το βέλτιστο τρόπο... Το πότε θα τα χρησιμοποιήσουμε έχει να κάνει με την ένταση της κρίσης» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας. 

 

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για έναν μαραθώνιο, υπογραμμίζοντας πως χρειάζεται σχεδιασμός σε βάθος μηνών και ετών.

«Το πρόγραμμα μείωσης φόρων και εισφορών μετατίθεται αλλά θα εφαρμοστεί σταδιακά μόλις καταφέρουμε να βγούμε από την υγειονομική κρίση» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top