Κορωνοϊός:Tα μέτρα για εργαζόμενους - επιχειρήσεις που επλήγησαν

Πώς θα ενισχυθούν όσοι αναγκάσθηκαν να κλείσουν λόγω της επιδημίας

Υπουργείο Οικονομικών

Μια σειρά από εξειδικευμένα μέτρα ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση  και οικονομικό επιτελείο της σχετικά με την ενίσχυση εργαζόμενων και επιχειρήσεων που έπληξε η επιδημία του κορωνοϊού και αναγκάσθηκαν να κλείσουν. 

Μια πρόγευση έδωσε ήδη με το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξει «ένεση» 2 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, ενώ απηύθυνε και έκκληση στις επιχειρήσεις να μην κάνουν απολύσεις.

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Με αυτά τα μέτρα θα στηρίξουμε την οικονομία

Σύμφωνα με πληροφορίες του οικονομικού συντάκτη του Star Γιώργου Παππού, το μηνιαίο έκτακτο επίδομα στους εργαζόμενους θα είναι 400 ευρώ. Επιπλέον, θα καλύπτονται από το Κράτος οι ασφαλιστικές τους εισφορές, με βάση τις τρέχουσες αποδοχές τους.  

Δάνεια επιχειρήσεων: Παγώνουν για 6 μήνες σε όσες πλήττονται λόγω κορωνοϊού

Το μέτρο δε θα καλύψει μόνο εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν αλλά και εργαζόμενους επιχειρήσεων που λειτουργούν εν μέρει (π.χ. ταβέρνα που δεν πληρώνει μισθούς για τραπεζοκαθίσματα, αλλά πληρώνει μισθούς για delivery).

Έκτακτα μέτρα και από ΔΕΗ για τον κορωνοϊό: Τι αλλάζει

Σε δεύτερη φάση θα ληφθούν μέτρα για επιχειρήσεις με πτώση τζίρου άνω του 50% και σε επόμενη  μέτρα για αυταπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και "μπλοκάκια"

Η εισήγηση είναι ό,τι μέτρο ισχύσει για τις επιχειρήσεις, ως προς την αναστολή φορολογικών- ασφαλιστικών υποχρεώσεων, να ισχύσει και για τα φυσικά πρόσωπα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top