Δ. Μιχαηλίδου στο Star: Πότε καταβάλλονται οι δόσεις για το επίδομα γέννας

Όλη η διαδικασία βήμα - βήμα

Ενεργοποιήθηκε σήμερα η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα γέννας των δυο χιλιάδων ευρώ και έτσι υλοποιείται η δέσμευση που είχε δώσει προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η υφυπουργός εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αποκαλύπτει στο Star το πώς και πότε θα καταβληθούν η πρώτη και η δεύτερη δόση.

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα γέννησης – Πώς θα κάνετε αίτηση

H  διαδικασία απλή. Οι δικαιούχοι πατούν το κόκκινο κουμπί με την ένδειξη "νέοι γονείς" , μετά την επιλογή "είσοδος" και τέλος "συνέχεια στο TAXIS" , όπου για να συνδεθούν θα πρέπει να βάλουν όνομα χρήστη και κωδικό. 

Για την είσοδο, απαιτούνται:

-οι προσωπικοί κωδικοί της  μητέρας στο TAXISnet, 
-ο ΑΜΚΑ του παιδιού, 
-η διεύθυνση κατοικίας της μητέρας, 
-το email και ο αριθμός τηλεφώνου της, 
-καθώς και το IBAN τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος του οποίου είναι η ίδια η μητέρα.  

Επίδομα Γέννησης: Τέλη Μαρτίου η πρώτη δόση

Δ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΡ: ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΟΣΗΣ 

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε στην Κατερίνα Τσαμούρη και στο Star για το πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση: Η σημερινή είναι πολύ σημαντική ημέρα για εμάς. Καταφέραμε να είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Τέλος Μαρτίου η πρώτη δόση των 1.000 ευρώ για όσες γέννες έχουν γίνει Ιανουάριο και Φεβρουάριο και μετά δεύτερη δόση, άλλων 1.000 ευρώ, έξι μήνες κατόπιν της γεννήσεως του παιδιού. 

"ΒΡΟΧΗ" ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

«Μία από τις κεντρικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις, που έχει στόχο να διευκολύνει τους νέους γονείς στα πρώτα έξοδα μετά την απόκτηση ενός παιδιού. Στηρίζουμε την οικογένεια στην πράξη!» έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.   
Οι νέες μητέρες "έτρεξαν" να υποβάλλουν αίτηση από νωρίς το πρωί. Μέχρι στιγμής,  έχουν εγκριθεί 1.500 αιτήσεις, ενώ άλλες 2.046 αιτήσεις δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. 

ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΣΕ 15 ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 

 Όσοι δεν κάνετε ηλεκτρονική αίτηση, θα μπορείτε -με τα ίδια δικαιολογητικά- να προωθήσετε το αίτημα σας μέσω της ψηφιακής δήλωσης γέννησης στο μαιευτήριο. Στην παρούσα φάση, η διαδικασία  λειτουργεί πιλοτικά σε 15 νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top