Επίδομα Γέννησης: Τέλη Μαρτίου η πρώτη δόση

Τι θα ισχύσει για τους υπηκόους τρίτων χωρών

Ο κύβος ερριφθή. Την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου θα γίνει η πρώτη καταβολή του επιδόματος γέννησης, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. 

Επίδομα γέννας: Ακατάσχετο και αφορολόγητο το ποσό των 2.000€

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ εξήγησε τη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος και τις αλλαγές που θα ισχύσουν για τους πολίτες τρίτων χωρών. 

Με αίτηση από το μαιευτήριο και SMS το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ!

«Δίνουμε 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννήθηκε από 1/1/2020. Δίνεται σε δύο ισόποσες δόσεις, δηλαδή μια δόση των 1.000 ευρώ τον επόμενο μήνα - κατόπιν αιτήσεως του γονέα και μια δόση 1.000 ευρώ έξι μήνες ακριβώς μετά τη γέννηση του παιδιού», είπε η κυρία Μιχαηλίδου.

Από σήμερα σε ισχύ το επίδομα των 2.000 ευρώ

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά, είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ, είτε μέσω της πλατφόρμας που θα λειτουργήσει στη διεύθυνση www.epidomagennisis.gr.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, η κυβέρνηση άλλαξε τις προϋποθέσεις για την χορήγηση και των τριών επιδομάτων του υπουργείου Εργασίας (γέννησης, στέγασης, παιδιού) σε πολίτες τρίτων χωρών. Για να λάβουν τα επιδόματα, θα πρέπει πλέον να ζουν στη χώρα μας 12 χρόνια αντί για πέντε που ίσχυε έως σήμερα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top