Με αίτηση από το μαιευτήριο και SMS το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ!

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Πιερρακάκης

Κυριάκος Πιερρακάκης

Από το μαιευτήριο και την υπηρεσία που υπάρχει μέσα σε αυτό θα κάνουν οι γονείς την αίτηση για το επίδομα των 2.000 ευρώ,  για τη γέννηση κάθε παιδιού. 

Από σήμερα σε ισχύ το επίδομα των 2.000 ευρώ

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης «πλέον η διαδικασία αρχίζει και τελειώνει στο μαιευτήριο. Από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι γονείς θα προσέρχονται στην υπηρεσία που υπάρχει μέσα στο μαιευτήριο. Όλη η διαδικασία θα διεκπεραιώνεται χωρίς να απαιτούνται ενέργειες από την πλευρά των γονέων, οι οποίοι στο τέλος θα ενημερώνονται είτε με mail είτε με sms».

Ο κ. Πιερρακάκης χαρακτήρισε το δημογραφικό «νούμερο ένα εθνικό θέμα» και ανέφερε ότι στόχος είναι «να χτίσουμε ένα αποτελεσματικό κράτος». Για το ίδιο θέμα πρόσθεσε: «Μέχρι σήμερα, όταν γεννιέται ένα παιδί χρειάζεται σειρά δικαιολογητικών. Πολλαπλές ουρές, πολλαπλών βημάτων.  Τώρα απλοποιείται η διαδικασία και αυτό «θα γίνει σταδιακά με τις περισσότερες αλληλεπιδράσεις των πολιτών με το κράτος».

«Κράτος έχουμε. Πρέπει να το φέρουμε στο 2020» σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με το αίτημα των πολιτών «φτιάξτε κράτος».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top