Λανθασμένα τετραγωνικά: Έτσι θα τα δηλώσετε στην ειδική εφαρμογή

Θα μπαίνετε με τους κωδικούς του Taxisnet

Εύκολα και γρήγορα θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να κάνουν τις διορθώσεις των λανθασμένων τετραγωνικών στα ακίνητα.

Η ειδική πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες μέρες και θα δίνει τη δυνατότητα τους φορολογούμενους να διορθώνουν την αναντιστοιχία των τετραγωνικών, που υπάρχει στο λογαριασμό του ρεύματος τους, με αυτή στο Ε9.

Ακίνητα: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε διορθώσεις στα τετραγωνικά

Πώς θα δηλωθούν τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά στους δήμους

Πώς θα γίνει η διόρθωση των τετραγωνικών στην εφαρμογή

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται καμπάνια ενημέρωσης πολιτών, που θα κληθούν να προχωρήσουν σε υποβολή περί διόρθωσης δήλωσης, ακολουθώντας τα εξής βήματα:

- Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος είναι οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την Εφορία (Taxis). Με τη χρήση τους ο ιδιοκτήτης ή και άλλο πρόσωπο στο οποίο έχουν δοθεί οι κωδικοί θα μπαίνει στην πλατφόρμα αρχικά μέσω των σάιτ της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr) ή των υπουργείων Εσωτερικών (ypes.gr) και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (mindigital.gr).

- Με την είσοδο στην πλατφόρμα, η εφαρμογή θα δείχνει στον ιδιοκτήτη το Ε9 και τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων που έχει στην κατοχή του.

- Με το επόμενο κλικ θα εμφανίζονται οι αριθμοί παροχής της ΔΕΗ για κάθε ακίνητο, οι οποίοι επίσης υπάρχουν στο Ε9.

- Στο τρίτο βήμα, ο ιδιοκτήτης επιλέγει ένα από τα ακίνητα που υπάρχουν στο Ε9. Αυτομάτως η πλατφόρμα θα βγάζει έναν αριθμό που θα δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στα δηλωμένα τετραγωνικά και εκείνα βάσει των οποίων γίνεται χρέωση. Το μόνο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης είναι είτε να αποδεχθεί αυτήν τη διαφορά είτε να την αλλάξει προς τα πάνω.

- Αποδεχόμενος αυτήν τη διαφορά έχει ήδη υποβάλει την αίτηση περί ανακριβούς δήλωσης τετραγωνικών μέτρων για το συγκεκριμένο ακίνητο.

- Στη συνέχεια, εφόσον διαθέτει και άλλα ακίνητα, τα επιλέγει ένα - ένα και ακολουθεί την ίδια διαδικασία αποδεχόμενος τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top