Ακίνητα: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε διορθώσεις στα τετραγωνικά

Ερχονται πρόστιμα και κυρώσεις

Σπίτια στην Αθήνα

Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 έχουν περιθώριο οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα να δηλώσουν στους δήμους τα σωστά στοιχεία για τα τετραγωνικά των ακινήτων.

Με τροπολογία, που ψηφίστηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, απαλλάσσονται από πρόστιμα και αναδρομικά όσοι ιδιοκτήτες είχαν λανθασμένα δηλωμένα εμβαδά, δηλαδή εμφανίζονται στα αρχεία των δήμων με λιγότερα τετραγωνικά μέτρα απ' ό,τι είναι στην πραγματικότητα, λόγω τακτοποίησης αυθαίρετων και ημιυπαίθριων χώρων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουν λιγότερα, απ’ ό,τι τους αναλογούν, δημοτικά τέλη και εισφορές προς τους δήμους της χώρας (τέλη καθαριότητας, φωτισμού, ΤΑΠ, κλπ.).

Σε κάθε περίπτωση, η πληρωμή των πρόσθετων εμβαδών θα αρχίσει να τρέχει από την 1η Ιανουαρίου 2020, όποτε κι αν δηλωθούν.

Για το λόγο αυτό οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τακτοποίησαν αυθαίρετα θα πρέπει να ελέγξουν μέσα από τους λογαριασμούς ρεύματος τα δηλωμένα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους και να προβούν στις τυχόν απαιτούμενες διορθωτικές δηλώσεις στους οικείους Δήμους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top