Επαφές στην Ελλάδα η Tesla για mega project – Τι αφορά

Θα γίνει μέρος των «ηλεκτρικών λεωφόρων» η χώρα μας

Αυτοκίνητο Tesla

Επαφές στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ενός mega project που σχεδιάζει για την Ευρώπη, έχει η Tesla.

Ο αμερικανικός κολοσσός, ο οποίος πρωτοπόρος στην κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχηµάτων, έχει συμπεριλάβει σηµαντικό µέρος των ελληνικών εθνικών οδών σε ένα φιλόδοξο σχέδιο που αναπτύσσει, το οποίο αφορά την εγκατάσταση ταχυφορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε µια διαδροµή που ξεκινά από την Πορτογαλία και καταλήγει στην Τουρκία.

Το εάν τελικά η χώρα µας θα αξιοποιήσει την ευκαιρία και θα συµπεριληφθεί πράγµατι σε αυτήν την ηλεκτρική διαδροµή θα εξαρτηθεί σε µεγάλο βαθµό από το εάν η αµερικανική εταιρεία πεισθεί ότι δεν θα συναντήσει γραφειοκρατικά και άλλα εµπόδια επί ελληνικού εδάφους.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, στελέχη της Tesla βρίσκονται αυτές τις ηµέρες στην Αθήνα και έχουν συναντήσεις µε κυβερνητικούς παράγοντες, καθώς και µε αρµόδιους φορείς, όπως η Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας και η ∆ΕΗ.

Για την ερχόµενη εβδοµάδα έχει προγραµµατιστεί συνάντηση µε στελέχη από τον διαχειριστή του συστήµατος διανοµής ρεύµατος (ΔΕΔΔΗΕ), προκειµένου να διαπιστωθεί ποιες είναι οι τεχνικές προϋποθέσεις για να «σηκώσει» το ελληνικό ηλεκτρικό δίκτυο τις υψηλές απαιτήσεις σε τάση, που εµφανίζουν οι ταχυφορτιστές της Tesla.

Η µεγαλύτερη ενιαία ηλεκτρική λεωφόρος, που έχουν σχεδιάσει τα στελέχη της Tesla επί ευρωπαϊκού εδάφους, θα ξεκινά από την Πορτογαλία, θα διατρέχει την Ισπανία, τη Νότια Γαλλία, την Ιταλία και θα συνεχίζει στην Ελλάδα, από την Πάτρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, µέχρι την Αλεξανδρούπολη εντός ελληνικού εδάφους, και θα καταλήγει στην Ανατολική Θράκη και την Κωνσταντινούπολη.

Η συνολική ευρωπαϊκή διαδροµή Πορτογαλία - Τουρκία αριθµεί περί τα 4.800 χιλιόµετρα, στην οποία προβλέπεται να εγκατασταθούν συνολικά 1.500 φορτιστές, σε περίπου 250 σηµεία φόρτισης.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top