Αύξηση του χειμερινού τουρισμού στην ΕΕ πλην Ελλάδας και Μάλτας

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat

χιονοδρομικό κέντρο

Βρυξέλλες, του Αθανάσιου Αθανασίου 

Αύξηση του χειμερινού τουρισμού στα Κράτη Μέλη της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Κύπρου, καταγράφει η Eurostat για την περίοδο 2018 - 2019.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Eurostat, σε σύγκριση με τη χειμερινή περίοδο 2017-2018, οι τουρίστες πέρασαν 18,9 εκατομμύρια περισσότερες νύχτες (+ 2,6%) σε ξενοδοχεία και παρόμοιες εγκαταστάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) κατά τη χειμερινή περίοδο 2018-2019.

Άρωμα Χριστουγέννων-Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στον Παρνασσό

Ο χειμερινός τουρισμός αυξήθηκε σε 25 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ με διαθέσιμα στοιχεία. Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Ρουμανία (+ 8,6%), ακολουθούμενη από την Κροατία (+ 7,4%), την Πολωνία (+ 7,3%), τη Σλοβακία και την Κύπρο (και οι δύο κοντά στο  +7,0%).
Μόνο δύο κράτη μέλη της ΕΕ ανέφεραν μείωση: Ελλάδα (-8,3%) και Μάλτα (-3,5%).

Aπόδραση σε λευκό φόντο: Τα καλύτερα χιονοδρομικά για χειμερινά σπορ

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί της ΕΕ για τουρίστες από όλο τον κόσμο που ταξίδευαν εκτός της χώρας διαμονής τους κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2018-2019 ήταν η Ισπανία (η οποία αντιπροσώπευε το 20% όλων των διανυκτερεύσεων μη κατοίκων σε ξενοδοχεία της ΕΕ και παρόμοιες εγκαταστάσεις), η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο (από 12%), η Αυστρία (10%), η Γερμανία και η Γαλλία (από 9%). Ο χειμερινός τουρισμός σε αυτές τις έξι χώρες αντιπροσώπευε σχεδόν τα τρία τέταρτα (72%) όλων των διανυκτερεύσεων των μη κατοίκων σε ξενοδοχεία της ΕΕ και παρόμοιες εγκαταστάσεις.

        
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top