Επιπλέον ποσό για το επίδομα θέρμανσης

Στα 6,945 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο εντεκάμηνο

Επιπλέον ποσό για το επίδομα θέρμανσης, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις των νοικοκυριών που το δικαιούνται (έως τώρα υπερβαίνουν τις 500.000), θα χορηγήσει η κυβέρνηση.

Το ποσό που είχε προϋπολογισθεί για να καταβληθεί φέτος, το οποίο ήταν αυξημένο συγκριτικά με πέρυσι, ανέρχονταν στα 68 εκατ. ευρώ.

Πλέον, με βάση τις αιτήσεις που υποβάλλονται, όπως είπε υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, θα απαιτηθούν περίπου 5 έως 10 εκατ. ευρώ επιπλέον ποσά επιδόματος, τα οποία και θα διατεθούν για να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις των δικαιούχων.

Πάνε καλά τα έσοδα

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκφράζουν την αισιοδοξία τους σχετικά με τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, που αποτυπώνονται στον ρυθμό αύξησης των εσόδων.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκυλακάκης, τον Νοέμβριο υπήρξε υπέρβαση των φορολογικών εσόδων κατά 117 εκατ. ευρώ πάνω από τον στόχο του προυπολογισμού. Επίσης το πλεόνασμα ξεπέρασε για ακόμη έναν μήνα τις προβλέψεις του προυπολογισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το πρωτογενές πλεόνασμα στο ενδεκάμηνο Ιανουάριος - Νοέμβριος 2019 ανήλθε στο ποσό των 6,945 δισ. ευρώ έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 4,715 δισ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προυπολογισμού ανήλθε σε 48,429 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 380 εκατ. ευρώ ή 0,8% έναντι του αναθεωρημένου στόχου για το 2019.

Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προυπολογισμού, στο ενδεκάμηνο, ανήλθαν στα 52,7 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 346 εκατ. ευρώ ή 0,7% έναντι του στόχου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top