«Ανάσα» ενόψει πετρελαίου θέρμανσης - Πτώση ξανά στη διεθνή τιμή

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις επιπτώσεις του επεισοδίου στη Σ. Αραβία

Πτώση καταγράφεται για δεύτερη συνεχή ημέρα σήμερα στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, μετά από την τεράστια άνοδο της Δευτέρας.

Συγκρατημένη αισιοδοξία και από τους φορείς στην Ελλάδα  ότι καύσιμα και είδη διατροφής δεν θα πάρουν την ανιούσα, με στόχο βέβαια να κρατηθεί στα περσινά επίπεδα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Ο" καπνός"  που βγήκε από την Aramco στη Σαουδική Αραβία δεν έβαλε  τελικά φωτιά στις τιμές του μαύρου χρυσού. Σήμερα Τετάρτη, το πρωί, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώθηκαν κατά 0,64% στα 64,14 δολάρια το βαρέλι στις ασιατικές αγορές ενώ κατά 0,78% στα 58,88 δολάρια το βαρέλι μειώθηκαν οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου.

Μετά την έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Ενέργειας υπό τον υφυπουργό Γεράσιμο Θωμά, διυλιστήρια, εταιρείες και πρατηριούχοι εκτίμησαν ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ανησυχίας. Το ενδιαφέρον βεβαίως στρέφεται στο πετρέλαιο θέρμανσης,  η διανομή του οποίου ξεκινά σε λιγότερο από ένα μήνα.

Σύσκεψη για την κρίση στις τιμές καυσίμων: Δε βλέπει κλιμάκωση η κυβέρνηση

«Τις τελευταίες ώρες ακούμε υπερβολικά πράγματα. Υπερβολή μέχρι του ότι το πετρέλαιο θέρμανσης  εξαιτίας αυτού του γεγονότος  θα πάει στα ύψη. Δεν μπορεί κανένας να εκτιμήσει  ότι θα συμβεί πολύ περισσότερο όταν βλέπουμε ότι τις τελευταίες ώρες  αποκλιμάκωση» δήλωσε ο Γιάννης Αλιγιζάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών  Πετρελαίου 

ΤΙΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ:  ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ

Πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμάνθηκε κοντά στο 1 ευρώ. όπως δείχνουν τα πράγματα και με την ομαλοποίηση στις διεθνείς αγορές, και φέτος δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

ΠΕΤΣΑΣ: ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Στέλιος  Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και την Κάτια Μακρή, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης του επιδόματος θέρμανσης.

«Να δούμε  τι περιθώρια έχουμε,  ει δυνατόν να αυξήσουμε το επίδομα του πετρελάιου θέρμανσης. Είναι κάτι το οποίο συζητείται όλο το προηγούμενο διάστημα» δήλωσε ο κ. Πέτσας. 

Σήμερα πάντως η αγορά των καυσίμων ομαλοποιήθηκε, μετά και την δέσμευση των πρατηριούχων ότι θα απορροφήσουν μέρος της αύξησης.

«Εμείς οι πρατηριούχοι  απορροφούμε ένα μεγάλο ποσό από το κόστος  από το καύσιμο προς όφελος της κοινωνίας» επισήμανε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Αττικής.   

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση παραμένει σε επιφυλακή και εγρήγορση για τον εντοπισμό τυχόν επιτήδειων με αυξημένους ελέγχους όπως ανακοίνωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top