Ανησυχία για αισχροκέρδεια σε όλα τα είδη με άλλοθι τα καύσιμα

Ξεκινούν ελέγχους στην αγορά οι αρμόδιες υπηρεσίες

Έντονη είναι η ανησυχία στους καταναλωτές ότι η ένταση στην Αραβική Χερσόνησο, θα δώσει το άλλοθι για αδικαιολόγητες ανατιμήσεις στις λαϊκές αγορές, στα ράφια των super markets, στα πρατήρια καυσίμων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεκινούν ελέγχους για φαινόμενα αισχροκέρδειας, ενώ στο οικονομικό επιτελείο άρχισαν να επεξεργάζονται σενάρια για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών, αν οι διεθνείς τιμές προκαλέσουν ντόμινο αυξήσεων στη βενζίνη και πολύ περισσότερο στο πετρέλαιο θέρμανσης...

ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΝΤΟΜΙΝΟ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ 

Αυτό ακριβώς φοβούνται και οι καταναλωτές, όπως δηλώνουν στο Star:  Ότι οι αναταράξεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, θα στρώσουν το χαλί στους κερδοσκόπους, για ένα κύμα ανατιμήσεων.  

Φόβοι για αυξήσεις στα καύσιμα – Σαφάρι ελέγχων από κυβέρνηση

ΦΟΒΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ "ΦΩΤΙΑ" ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥΣ

Οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές διαμαρτύρονται ότι ήδη το κόστος καλλιέργειας και μεταφοράς είναι δυσβάσταχτο, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας αυξήσεις σε φρούτα και λαχανικά, αν οι τιμές των καυσίμων πάρουν τον ανήφορο.

ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ "ΜΕΤΡΑΝΕ" ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ 

Στην περίπτωση παρατεταμένης αναταραχής, τα ράφια των super markets δεν θα γλιτώσουν από το ντόμινο των ανατιμήσεων... 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

Μετά από ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος το μήνυμα που έστειλαν οι συναρμόδιοι υπουργοί, ήταν καθησυχαστικό.  

Σύσκεψη για την κρίση στις τιμές καυσίμων: Δε βλέπει κλιμάκωση η κυβέρνηση

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Το οικονομικό επιτελείο θα αποφασίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, πώς θα μπορούν να προμηθευτούν φτηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης τα ευάλωτα νοικοκυριά. 

Ένα σενάριο είναι η αναδρομική ενίσχυση των περσινών δικαιούχων. Επιπλέον, θα εξεταστεί η επαναφορά του συστήματος προκαταβολής του φετινού επιδόματος, η αύξηση του κονδυλίου που σήμερα είναι περίπου 55 εκατ. ευρώ, ενώ σε κάθε περίπτωση θα γίνουν αλλαγές στις Γεωγραφικές Ζώνες προς όφελος των ορεινών περιοχών. 

ΗΡΕΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ... 

Μετά τον πανικό της Δευτέρας, σήμερα η διεθνής τιμή του πετρελαίου αρχικά υποχώρησε και το απόγευμα "βούτηξε" πάνω από 5%.
Ωστόσο αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ο φόβος για αυξήσεις δεν θα απομακρυνθεί, ειδικά στην Ελλάδα, όπου ως γνωστόν οι τιμές ανεβαίνουν εύκολα για ψύλλου πήδημα, αλλά πέφτουν με δυσκολία. 

ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ 

Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν αν οι καταναλωτές θα αποφύγουν τις αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου... 

ΤΟ ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ο Τραμπ δείχνει τα δόντια του ξεκαθαρίζοντας ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δε χάνει ευκαιρία για μπίζνες κάνοντας προσφορά στους Σαουδάραβες να αγοράσουν ρωσικούς πυραύλους S400 για να προστατεύσουν τις εγκαταστάσεις τους.  Το Ιράν καλεί να μπει τέλος στις επιθέσεις μιλώντας για αμοιβαίες πράξεις, χωρίς να αποδέχεται την πατρότητα των χτυπημάτων 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top