Έρχεται το «πράσινο» ελληνικό νησί

Οι τομείς που σκέφτονται να δραστηριοποιηθούν οι Γερμανοί στη χώρα μας

Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ συζητήθηκε το θέμα των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Η χώρα μας αποτελεί τον ιδανικό τόπο για πράσινες επενδύσεις εξηγούν οι ειδικοί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μαρία Παππά. 

Αποκάλυψη Star: Και η ΔΕΗ στη συζήτηση Μέρκελ - Μητσοτάκη

Η ηλεκτροκίνηση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η διαχείριση απορριμμάτων στη χώρα μας είναι κάποιοι από τους τομείς στους οποίους Γερμανοί επενδυτές σκέφτονται να δραστηριοποιηθούν. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, «ένα από τα πρότζεκτ τα οποία έχουμε κατά νου είναι το πράσινο ελληνικό νησί. Ένα νησί το οποίο θα είναι πλέον ανεξάρτητο, δε θα χρειάζεται καύσιμα, θα μπορεί μέσω της πράσινης ενέργειας -αιολικά, φωτοβολταϊκά και κυρίως από την αξιοποίηση, δε λέω διαχείριση, απορριμμάτων- να μπορεί να καλύψει τις δικές του ανάγκες σε ενέργεια κι εκτός αυτού ακόμα και να τροφοδοτήσει ενέργεια προς τα έξω»

Όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση εντός του 2019, θα είναι έτοιμα 150 σημεία φόρτισης, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει προγραμματισμό για την τοποθέτηση άλλων 1.000-1.200 σταθμών φόρτισης σε όλη την επικράτεια.

 Σε πρώτη φάση, αυτό που συζητείται, αλλά βρίσκεται ακόμα μακριά, είναι να αντικατασταθεί ο στόλος των μέσων μαζικής μεταφοράς. 
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top