Αποκάλυψη Star: Και η ΔΕΗ στη συζήτηση Μέρκελ - Μητσοτάκη

Στην Αθήνα στις αρχές του νέου έτους η Καγκελάριος - Όλο το παρασκήνιο

Το παρασκήνιο της συνάντησης του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ μετέφερε από το Βερολίνο ο ανταποκριτής του Star, Θάνος Αθανασίου, αποκαλύπτοντας ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος θα επισκεφθεί την Αθήνα στις αρχές του επόμενου έτους. Μάλιστα, η κα Μέρκελ δε θα έρθει στη χώρα μας μόνη της αλλά θα συνοδεύεται από μια μεγάλη αντιπροσωπεία Γερμανών επιχειρηματιών.

Μητσοτάκης από Βερολίνο: «Εμείς δε χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα»

Όπως μετέδωσε ο Θάνος Αθανασίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star «η κυβέρνηση, όπως συμφώνησε ο πρωθυπουργός με την Καγκελάριο, θα διοργανώσει ένα μεγάλο επιχειρηματικό forum. Σε αυτό το μεγάλο επιχειρηματικό forum θα καταρτιστεί ένας οδικός χάρτης αύξησης των γερμανικών επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε άλλα τμήματα της λεγόμενης πράσινης οικονομίας στην Ελλάδα. Και μέσα σε αυτό το κομμάτι των ανανεώσιμων πηγών και της ενέργειας, είναι σαφές ότι οδηγούμαστε και σε μια διάσωση της ΔΕΗ μέσω των γερμανικών επενδύσεων. Με αυτήν την εξέλιξη η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα ανεβάσει και τους ρυθμούς ανάπτυξης ώστε να επιτύχει και ευκολότερα τους δημοσιονομικούς στόχους». 

ΔΕΗ: Αυξήσεις στα τιμολόγια από 1η Σεπτεμβρίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως τόνισε ο Θάνος Αθανασίου, «είναι ο μόνος από τους πέντε τελευταίους πρωθυπουργούς που επισκέφθηκαν την καγκελάριο της Γερμανίας, ο οποίος αντί να έρθει να ζητήσει κάτι, ήρθε να εξηγήσει μια νέα κατάσταση». 

«Και αυτή η νέα κατάσταση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη πλέον να ελέγξει ό,τι της αναλογεί για να πετύχει τους στόχους της αύξησης των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας, της αλλαγής πορείας της οικονομίας και της οριστικής εξόδου από την κρίση. Εξού και η σύμπτωση απόψεων στα θέματα της οικονομίας και των επενδύσεων μεταξύ της Καγκελαρίου και του πρωθυπουργού» εξήγησε.  

Όσον αφορά στα πλεονάσματα, ο πρωθυπουργός ήταν προετοιμασμένος να μη θέσει το εν λόγω θέμα διότι ο ίδιος γνωρίζει ότι αυτά συζητιόνται με τους θεσμούς. Δεσμεύτηκε να τηρήσει το 2019 και το 2020 τον στόχο του 3,5% και το 2021, όταν θα αλλάξουν οι συνθήκες, το ζήτημα θα ξανασυζητηθεί στο αρμόδιο επίπεδο. 

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο

 «Την ώρα που η χώρα έχει αφήσει πίσω της την εποχή των μνημονίων, χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε να υλοποιήσει ένα ακόμη σκληρότερο μνημόνιο» σχολίασε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο και τη συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top