Η ΑΑΔΕ με τη βοήθεια της ΔΕΗ... θα αλλάξει τα φώτα στους φοροφυγάδες!

Πληρέστερη ηλεκτρονική βάση δεδομένων για έλεγχους αμερικανικού τύπου

Τα στοιχεία των πελατών της στέλνει η ΔΕΗ στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με στόχο να διευρυνθεί η ηλεκτρονική βάση δεδομένων για σαρωτικές διασταυρώσεις. 

Για τα στοιχεία αυτά ενδιαφέρεται το Υπουργείο Οικονομικών, παρόλο που κάποιος θα σκεφτόταν ότι η εφορία έχει ήδη τα στοιχεία, δηλαδή τον ΑΦΜ και τον αριθμό παροχής, από το Ε1. 

Υπάρχουν όμως δύο ακόμα σημαντικές πληροφορίες που η ΔΕΗ ετοιμάζεται για πρώτη φορά να στείλει στη φορολογική διοίκηση. Το ένα είναι η κατανάλωση του ρεύματος και το δεύτερο, το καθαρό κόστος του ρεύματος, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο Γιώργος Παππούς.

Όλα αυτά τα στοιχεία, μαζί με τα στοιχεία που στέλνουν οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικά σχολεία, ιδιωτικά θεραπευτήρια, εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σχηματίζουν μία τεράστια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα επιτρέψει στην εφορία ελέγχους αμερικανικού τύπου. Δηλαδή το προφίλ του φορολογούμενου θα διαμορφώνεται με βάση τι καταναλώνουν, τι δαπανούν… κι αυτό θα συγκρίνεται με τα εισοδήματα που δηλώνουν.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top