Οφειλές στα ταμεία: Από αύριο οι 120 δόσεις

Θα μπορούν να μπουν και όσοι έχουν χρέη την περίοδο 2017-2018

Κέρματα σε βάζο

Από την Τρίτη 6 Αυγούστου θα μπορούν να μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, όσοι έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία για την περίοδο 2017-18.

«Από αύριο το μεσημέρι θα μπορούν ανεμπόδιστα όλοι οι πολίτες, που είχαν οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία για το διάστημα 2017-2018, να μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συζήτηση για το διυπουργικό νομοσχέδιο στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Βρούτσης: Προλάβετε τις 120 δόσεις, δε θα υπάρξει άλλη ρύθμιση

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο στο πολυνομοσχέδιο, δίνοντας έμφαση στη μείωση των επιτοκίων και στην ψηφιοποίηση των συντάξεων, τονίζοντας ότι «η νέα κυβέρνηση κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για ένα πιο σύγχρονο και πιο δίκαιο ασφαλιστικό περιβάλλον».

Μετά τις «βασιλικές» συντάξεις, δόθηκαν και «χρυσά» εφάπαξ!

Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα λυθεί οριστικά το μεγάλο πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν σήμερα στις 450.000.

«Στο παρόν νομοσχέδιο γίνεται το πρώτο βήμα για τις ψηφιακές συντάξεις με την καταχώρηση του ΑΜΚΑ στον ΕΟΠΥΥ. Το χρονοδιάγραμμά μας έχει στόχευση, τον Νοέμβριο του 2019 να έρθει η νομοθεσία και μέχρι τον Ιούνιο του 2020 η Ελλάδα για πρώτη φορά θα έχει ψηφιακές συντάξεις», επισήμανε ο κ. Βρούτσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top