Βρούτσης: Προλάβετε τις 120 δόσεις, δε θα υπάρξει άλλη ρύθμιση

Για restart στον επανυπολογισμό των συντάξεων μίλησε ο υπουργός Εργασίας

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία για ένταξη στις 120 δόσεις ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι η προθεσμία για τις 30 Σεπτεμβρίου θα είναι τελική και «αποκλείεται να αλλάξει αυτό», προσθέτοντας ότι«είναι η τελευταία ευκαιρία» για όσους θέλουν να μπουν στη ρύθμιση. 

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο με τις μειώσεις φόρων – Τι προβλέπει

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κάλεσε όσους έχουν χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία να εκμεταλλευθούν τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις που έρχονται, μεταξύ των οποίων είναι η μείωση του επιτοκίου από το 5%, στο 3%.

Συντάξεις χηρείας: Αναδρομικά τον Σεπτέμβριο, αυξήσεις τον Οκτώβριο

Σημείωσε, πάντως, ότι η ρύθμιση μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, δεδομένου ότι έχει ενταθεί σε αυτήν μόνο ένα μικρό ποσοστό του συνόλου των οφειλετών (περίπου 80.000 από το 1,3 εκατομμύρια οφειλέτες).

Restart στον επανυπολογισμό των συντάξεων

Σχολιάζοντας το θέμα με τις συντάξεις των 24.000 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι ενημερώθηκε έγκαιρα από την διεύθυνση κοινωνικής ασφάλισης και μπόρεσε να δώσει κατεπείγουσα εντολή να σταματήσει κάθε πληρωμή υψηλής σύνταξης.

Μάλιστα, επικαλέστηκε σημερινό δημοσίευμα των Νέων, που παρουσιάζει έγγραφο, το οποίο αποδεικνύει ότι η προηγούμενη ήταν ενήμερη για το θέμα από τον Ιούλιο του 2018, αλλά παρ’ όλα αυτά άρχισαν να δίνουν συντάξεις κανονικά τον Νοέμβριο.

Εξάλλου, απαντώντας σε όσα είπε ο κ. Πετρόπουλος, περί fake news από τον υπουργό Εργασίας για τις «χρυσές συντάξεις», του καταλόγισε θράσος, σημειώνοντας πως γνωρίζει την αλήθεια.

Η απάντηση Πετρόπουλου για τις συντάξεις των 24.000 ευρώ

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν δοθεί υψηλές συντάξεις μέσω του επανυπολογισμού των συντάξεων και θα γίνει restart στον επανυπολογισμό: «Θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να αφήσω να δοθούν προκλητικά υψηλές συντάξεις. Είμαι υποχρεωμένος να φέρω διάταξη για να μπει ταβάνι στις υπέρογκες συντάξεις»

Τέλος, όσον αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις, είπε πως -βάσει των στοιχείων που έχει- ανέρχονται σε 470.000.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top