Πόσο «κουρεύονται» οι προσαυξήσεις στις 120 δόσεις

Πολλά δίνεις, πολλά «κουρεύεις»

Αύριο κατατίθεται το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις 120 δόσεις.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της Κάτιας Μακρή οι κλίμακες είναι πολλές και καθορίζονται ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.

Ενδεικτικά, για εφάπαξ καταβολή έχουμε 100% «κούρεμα», για 25-36 δόσεις η μείωση των προσαυξήσεων φτάνει το 75%, ενώ για 37-48 δόσεις το «κούρεμα» είναι στο 45% και σταδιακά κατεβαίνει στο 10% από τις 97-120 δόσεις.

120 δόσεις: Οι θεσμοί δεν έχουν δει το προσχέδιο

120 δόσεις: Οι αλλαγές της νέας κυβέρνησης στη ρύθμιση οφειλών

Η φιλοσοφία σε αυτή τη ρύθμιση -όπως και στις προηγούμενες- είναι ότι δυστυχώς ευνοούνται όσοι μπορούν να πληρώσουν εφάπαξ τα χρήματα.

Όμως υπάρχει μία πολύ μεγάλη ευελιξία για όσους θέλουν να την εκμεταλλευτούν στο μέλλον. Αν για παράδειγμα κάποιος μπει σήμερα στις 120 δόσεις και του χρόνου ή του παραχρόνου μπορέσει να δώσει το υπόλοιπο ποσό ή να μειώσει τις δόσεις, «ξανακουρεύονται» οι προσαυξήσεις.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που εξετάζει η κυβέρνηση, είναι αν θα καταργηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Μέχρι σήμερα κάποιος, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, δεν μπορούσε να μπει στις 120 δόσεις, είχε στην διάθεσή του μόνο 50.

Επομένως αυτό που συζητά το οικονομικό επιτελείο, είναι αν θα καταργηθούν ή θα χαλαρώσουν τα εισοδηματικά κριτήρια ώστε οι περισσότεροι να μπορούν να μπουν στις 120 δόσεις.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top