120 δόσεις με ακόμα μικρότερες… δόσεις

Μειώνεται το κόστος των προσαυξήσεων

Στον πυρήνα του φορολογικού νομοσχεδίου, που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, βρίσκονται οι βελτιώσεις στις 120 δόσεις. Στόχος να μειωθούν οι μηνιαίες καταβολές και οι δόσεις να γίνουν περισσότερες.

Η αχίλλειος πτέρνα της ρύθμισης των 120 δόσεων είναι, όπως δηλώνουν φορολογούμενοι στο Star, ότι  δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τη δόση αυτή που τους αναλογεί μετά τη ρύθμιση. Σκοπός του οικονομικού επιτελείου είναι να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που χρωστάνε, θέλουν να ξοφλήσουν αλλά δεν μπορούν να σηκώσουν και το βάρος των νέων φορολογικών υποχρεώσεων. 

Η πρώτη κίνηση του οικονομικού επιτελείου είναι να μειώσει την ελάχιστη δόση, από τα 30 στα 20 ευρώ. Έτσι, μια οφειλή 2.000 ευρώ, που σήμερα μπορεί να εξοφληθεί το πολύ σε 67 δόσεις, θα μπορεί να "απλώσει" σε 100 δόσεις. 

ΧΑΜΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ 

Εκτός από πιο πολλές, οι δόσεις θα γίνουν και πιο φτηνές, καθώς το επιτόκιο των προσαυξήσεων θα πέσει από το 5% στο 3%. Αυτό σημαίνει ότι ανά 1.000 ευρώ οφειλής, οι φορολογούμενοι θα έχουν όφελος περί τα 20 ευρώ/ετησίως. Έτσι για χρέος 20.000 ευρώ, ένας φορολογούμενος θα γλιτώσει περίπου 400 ευρώ το χρόνο. 

ΣΚΛΗΡΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η μεγαλύτερη δυσκολία στις έως τώρα συζητήσεις με τους ξένους τεχνοκράτες, αφορά στις διευκολύνσεις που θέλει να κάνει η κυβέρνηση για τα χρέη των επιχειρήσεων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προβλέπει ότι για να υπολογίζονται οι δόσεις, το κριτήριο θα είναι το ύψος της οφειλής και όχι το φορολογούμενο εισόδημα, όπως προβλέπεται τώρα, μπλοκάροντας επί της ουσίας τις μεγαλύτερες εταιρίες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top